Skocz do zawartości

[rower, rama] Specialized Sirrus

rafalh

Rekomendowane odpowiedzi

mam 178-179cm wzrostu i rame L Proponowali mi M, ale wole większe ramy, bo jeżdżę po prostych, długich odcinkach. Rower szybki, nadaje się tylko na dobry, gladki asfalt, wtedy daje radość z jazdy. Żaden lasek ani nawet miasto

Witam, czy ktoś użytkuje rower z serii Specialized Sirrus w rozmiarze XL?

Jestem zainteresowany zakupem, zastanawiam się jak ma się rozmiar ramy do wzrostu.

Rafał

Dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze, że mam 196 cm wzrostu ;-) W takim razie zaczynam się zastanawiać czy rama XL będzie wystarczająca.

Co do jakości jazdy - jednak opony ciut większe niż na szosie, więc zakładam, że mimo wszystko odrobinę lepiej po kiepskiej nawierzchni niż na szosie?

mam model SPORT także i widelec jest aluminowy, w ELITE jest już carbon, on twardszy jest od dobrej kolarki, jezdzilem trochę taka. Natomiast  ma genialna geometrie, dla mnie super. Jak napisałem wcześniej tylko na dobre drogi. Co do XL to przymierz się do niej przed zakupem

Dzięki za odpowiedź. Dodam jeszcze, że mam 196 cm wzrostu ;-) W takim razie zaczynam się zastanawiać czy rama XL będzie wystarczająca.

Co do jakości jazdy - jednak opony ciut większe niż na szosie, więc zakładam, że mimo wszystko odrobinę lepiej po kiepskiej nawierzchni niż na szosie?

Z przymiarką jest problem, w moim mieście ubogo z ofertą. Wiem, że jest w sklepie rozmiar L, będę musiał spróbować wydedukować czy na XL będzie ok. Niestety tak to jest w innych miastach Warszawa, Gdańsk, czy może Poznań.

Kolego, mamy rowery których nie ma w sklepach, bo nie ma na nie chętnych, są tylko na zamówienie :) ,ale właśnie sobie przypomniałem, że w Toruniu był dostępny GIANT ESCAPE RX ja już prawie go kupiłem bo zszedł z ceny 4000 do 3000PLN (swoją drogą, nie wiem skąd takie marże im się biorą?) tylko już przyszedł do sklepu SIRRUS i choć byłem umówiony, że nie mam obowiązku go odebrać to jednak uczciwie było to zrobić. Jak jesteś z Torunia to myślę, że ten sklep w necie odnajdziesz.

Trochę mnie zaskoczyłeś i dałeś zagadkę ;-) Znam sklep, który sprzedaje Gianty - ale tam zdaje się nie ma Spcialized. Z kolei znany mi przedstawiciel Specialized nie prowadzi Gaintów ;-)

Może chociaż ulicę podasz?

wlasnie poklikałem w necie, ale nie trafiłem go. Już nie dam nawet glowy uciac, ze to był Torun. Ale sa te rowery dostępne w np. www.roweroweklimaty.pl i jest SIRRUS w rozmiarze XL. O tym GIANT ESCAPE RX2 to pisałem, ze jest zamienny z SIRRUS do tego w podobnej cenie i z lepszymi komponentami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...