tomiz1 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Bez przesady, różnica z przewodach nie jest na tyle duża, żeby różnica w skoku była tak znacząca. Klamka nie powinna dochodzić do gripa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nie odpowietrzyłeś poprawnie hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Mogę zrobić to jeszcze raz, czy lepiej poczekać aż znowu przestanie hamować i dopiero odpowietrzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Odpowietrz jeszcze raz:) z większą dbałością o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Jeszcze się zapytam, czy mogę odpowietrzać na zapiętym kole i z włożonymi klockami hamulcowymi, nie mam po prostu tego ,,blokera" i nie wiem czym go zastąpić, czy nic się nie stanie po za tym że mogę zatłuścić tarczę i klocki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszpk Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Po zalaniu hamulców mogą zostać bąbelki powietrza przyklejone w środku zaciski. Warto go opukać lub pojeździć po dziurach przed ponownym odpowietrzeniem. Ten dystans możesz zastąpić kawałkiem drewna czy plastiku. Jeżeli masz klocki żywiczne i je zabrudzisz olejem trudno będzie ci je wyczyścić. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mostek Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Wie ktoś jaki rozmiar imbusa/śrubokręta do śrubki w otworze odpowietrzającym/wypełniający płyn hamulcowy? Jak zrobić już wiem. Pojechał bym po to rowerem i sobie dopasował ale hamulec ścisnoł mi tarczę i nie puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) W manualu masz: http://www.sram.com.cn/sites/default/files/techdocs/e1_e3_service_manual_rev_b.pdf Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mostek Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam ten typ hamulca i chodzi mi o tą zaznaczoną srubkę. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 na 99% to ten sam rozmiar co w manualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 torx 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mostek Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Jest ok okazało się że mam cały komplet takich śrubokrętów w garażu Kupiłem kiedyś jak wymieniałem uszczelkę w pompie od wody pralce, tam jest ten sam typ śrubek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi