aparatus Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam! Jestem zdecydowany na Canyona Nerve jednak mam dylemat z doborem ramy. Po przeliczeniu na kalkulatorze Canyona jestem na granicy rozmiaru L/XL. Moja wysokość to 190 cm i długość nogi 92/93 cm. Przy czym sugerowany rozmiar przy długości 92 to L a 93 to XL. Książkowa długość rury podsiodłowej dla mojego wzrostu to 53 cm. Ja osobiście skłaniałbym się do rozmiaru XL ale nie wiem czy dobrze myślę Podsyłam link z pełną specyfikacją pozdrawiam. http://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3182#tab-reiter2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitbol Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jeśli cojones będą miały odpowiedni dla Ciebie luz przy ramie XL, to bierz XL. Wydaję mi się, że spokojnie 6cm przy XL Ci wystarczy, szczególnie, że przekrok jest mierzony nad osią pedała, a stojąc nad ramą i dotykając plecami siodełka jesteś dalej do tyłu, więc rama jest jeszcze ciut niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aparatus Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jest jeden problem w tym wszystkim - nie mam możliwości przymierzenia roweru ;/ Może jest ktoś kto smiga na tym rowerku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojzu Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Podłącze się do tematu185cm wzrostu rama 19 czy 21 cali?do 26' wiem ze 21'czy kola 29' przyczyniają sie do wyboru mniejszej ramy?w koncu te 1.5' chyba powinno sie dodac do ramy w porównaniu do rowerow z 26' czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 XL,zdecydowanie. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saxontychy Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 ja mam 188cm przekrok 88 i tez sie zastanawiam nad Nervem 29 L lub XL na moim starym rowerze 26cali rozmiar 20" jak sądzicie który lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi