Spyb Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Witam. Od około 3tyg. jestem posiadaczem roweru Kross Black Edition 3. Rower ten posiada 2 hamulce hydrauliczne Shimano Disc M446 i mam z nimi pewien problem. Rower ma przejechane około 100km i podczas pierwszych dwóch wypadów nic się nie działo z hamulcami, lecz podczas przedostatniej przejażdżki hamulec tylni w trakcie jazdy po nierównym terenie na zaciśniętym lekko hamulcu zaczyna strzelać mniej więcej właśnie z okolic tarczy/zacisku. Podczas ostatniego wypadu było podobnie. Tak samo jest podczas gdy rower stoi i zacisnę hamulec tylni i podniosę tylne koło na 5-10cm w górę i puszcze, słychać wtedy taki strzał... Nie wiem z czego to wynika a prawdę mówiąc podczas jazdy mi to przeszkadza bo gdy zjeżdżam i nacisnę hamulec to on od razu zaczyna strzelać i jak jadę po wertepach to średnio jest to przyjemne... Podczas normalnej jazdy bez hamowania wszystko jest okej, leczy gdy zacisnę klamkę to za każdym razem to samo i nie wiem co jest przyczyną tych strzałów :/. Przed chwilą wyregulowałem hamulec, posprawdzałem czy tarcze i zaciski się trzymają i czy nie mają luzów i wszystko jest w porządku, wyjąłem też koło i zamocowałem z powrotem i dość mocno zacisnąłem zacisk. Nie byłem z tym jeszcze w sklepie gdzie kupiłem rower, żeby to zobaczyli bo może jest to łatwe do usunięcia i nie trzeba będzie iść do sklepu, dlatego mam pytanie czy wie ktoś o co chodzi i co zrobić aby hamulec działał normalnie podczas jazdy po nierównym terenie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Napisano 31 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.