MaxWayne Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam, mam 1.75m wzrostu i rower kellys quartz 2011 mam w nim mostek 11cm, rower jest za długi i od 20km wzwyż bolą mnie plecy i zastanwiam się jaki mostek kupić wpadły mi w oko taki jak oryginalny kls master 90mm, i zoom 8cm obia białe bo taki mam rower, który mostek byłby lepszy, żebym miał wygodną pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Prawdopodobnie obydwa spełnią swoją funkcję jednakowo, wszak przyjęło się że ZOOM to ZŁO, (niekiedy czytane jako ZŁOM), więc aby rower był bardziej kuuul bierz ten pierwszy. edit. właśnie doczytałem że ZOOM jest innej długości. A wznos oba mają ten sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Krotszy mostek bez zmiany kata i przekladania podkladek obnizy tez kierownice. To Ci powinno pomoc zwizualizowac ewentualna zmiane, mi sie przydalo jak zmienialem: http://yojimg.net/bike/web_tools/stem.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Czy kierownica w rowerze 18 cali ma jakieś podkładki w końcu ma krótszy mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
microb1987 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jeśli kolega przejdzie z mostka 110mm na 80mm z bliżej nieokreślonym kątem, to dla kąta 10 stopni różnica wynosi ok 5mm, a dla łagodniejszego będzie odpowiednio mniejsza. Więc nie dajmy się zwariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Kupiłem ostatecznie zooma 80mm +10 stopni bez loga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Założyłem mostek wczoraj i byłem teraz wydaje mi się że jestem przygarbiony sam już nie wiem co o tym myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ostatecznie jednak jeździ się ok, to była kwestia przyzwyczajenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.