gorczanski Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Czy ktoś użytkuje bezprzewodowy licznik Kross KRC 309W? http://www.kross.pl/pl/akcesoria-rowerowe/liczniki-rowerowe-bezprzewodowe/krc-309w Jeśli tak to bardzo bym prosił o opinię na jego temat.
603943 Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Widziałeś go na żywca? Oglądałem niższe modele i coś licho wyglądają te plastiki. Brak info o tym czy sygnał jest kodowany, nie wiadomo czy np lampka go nie będzie zakłócać. Koniecznie chcesz bezprzewodowy? Kabelki też można fajnie wkomponować i nie trzeba garści baterii tylko jedną
gorczanski Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 tak szczerze mówiąc to sam nie wiem czy będę potrzebował licznik, o ile dotychczas jeździłem trekkingiem to pomiar odległości oraz prędkości wydawał mi się rzeczą niezbędną o tyle teraz gdy przerzucam się na mtb wydaje mi się to niepotrzebne bo przecież nie będzie się liczyła odległość ale miejsce do jazdy, które sprawi przyjemność, z drugiej strony jeśli budżetowy licznik bez okablowania dobrze działa to czemu nie
Picion Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Widziałeś go na żywca? Oglądałem niższe modele i coś licho wyglądają te plastiki. Brak info o tym czy sygnał jest kodowany, nie wiadomo czy np lampka go nie będzie zakłócać. Koniecznie chcesz bezprzewodowy? Kabelki też można fajnie wkomponować i nie trzeba garści baterii tylko jedną Sorry za offtop, ale po co kodowanie sygnału w liczniku rowerowym? Prima aprilis?
603943 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Po to samo co w pulsometrze teoretycznie zmniejsza ryzyko zakłóceń z innych urządzeń czy pól magnetycznych. T e o r e t y c z n i e . Oczywiście mowa o wersji bezprzewodowej.
ugupu Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Nie teoretycznie ale praktycznie. I mówimy tu o licznikach renomowanych firm jak Sigma, VDO, Cateye a nie sprzętach firmy Wu Siu znad Żółtej Rzeki gdzie wskazanie czegokolwiek może być teoretyczne.
603943 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 No właśnie, ugupu, czytałem że niektórzy nawet na te renomowane firmy narzekają, stąd moja teoretyczność. VDO miałem, świetny sprzęt.
ugupu Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Z Sigmami mam tylko dobre doświadczenia. Czy to DTS czy STS działały bezproblemowo. Podobnie Cateye. Mieszane uczucia mam jeśli chodzi o VDO. C8 wariował do tego stopnia, że został spakowany i wysłany do Niemiec z krótkim liścikiem że taki szajs to mogą sobie wsadzić tam gdzie jego miejsce. Już o nim zdążyłem zapomnieć gdy listonosz przyniósł mi przesyłkę od VDO z nowym C8. Po zamontowaniu działał bezproblemowo do chwili, aż go syn wraz z rowerem nie utopił w zbiorniku retencyjnym przy trasie S8 w Warszawie. Po tym już nie chciał działać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.