Szatan666 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i powoli odradza się we mnie pasja że tak powiem pedałowania, tym bardziej że dziewczyna też jest chętna żeby wspólnie jeździć. Aktualnie posiadam 7 letniego Kross'a i wypadałoby kupić coś nowego bo być może będzie taka możliwość. Tak jak w temacie szukam roweru górskiego do 1200zł na kołach 26. Najlepiej żeby rower był nowy ( nie wiem jak ma się sprawa kradzionych używek a nie chcę później mieć zabranego roweru ) Jeśli chodzi o mnie to mam około 180cm wzrostu i wagę około 65kg, obstawiam że rama to przynajmniej 19". Przeglądałem internety i widziałem że do tej ceny kupię Krossa z 2013 czy 2014r. ( z firmy jestem zadowolony ) ale może podpowiecie coś ciekawego z innej "stajni". Hamulce v-brake mi wystarczą. W moim obecnym rowerze mam 3x8 przełożeń a widzę że większość rowerów do tej ceny ma 3x7 przełożeń także wolałbym coś 24 niż 21 chyba że nie ma no to nie będzie wyboru Na tą chwilę nie mam więcej kryteriów reszta wyjdzie w praniu, z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję że wyjdzie nam ta dyskusja.
Szatan666 Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Poszperałem trochę i dowiedziałem się z tego forum że Krossy aktualnie jadą na reputacji którą wyrobiły sobie przez ostatnie lata ( być może i tak jest ) a że teraz sprzedają słaby sprzęt. Widzę że sporo dobrych opinii mają Kendsy 1300 które pasowałyby do tej kwoty tyle że pojawia się problem gdyż rower będę mógł kupić za jakieś 2-3 miesiące a do tego czasu może ich już nie być ( wchodzi jakiś model nirvana a tamtych już nie produkują z tego co wiem ) dlatego chciałbym żeby ta dyskusja się rozwinęła i czekam na podpowiedzi, może jakiś Romet ( mało wiem o tej firmie jeśli chodzi o rowery ale Romet'a to chyba przejęli Chińczycy ?? ) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.