Skocz do zawartości

[do 1200zł] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem i powoli odradza się we mnie pasja że tak powiem pedałowania, tym bardziej że dziewczyna też jest chętna żeby wspólnie jeździć. Aktualnie posiadam 7 letniego Kross'a i wypadałoby kupić coś nowego bo być może będzie taka możliwość. Tak jak w temacie szukam roweru górskiego do 1200zł na kołach 26. Najlepiej żeby rower był nowy ( nie wiem jak ma się sprawa kradzionych używek a nie chcę później mieć zabranego roweru :D ) Jeśli chodzi o mnie to mam około 180cm wzrostu i wagę około 65kg, obstawiam że rama to przynajmniej 19". Przeglądałem internety i widziałem że do tej ceny kupię Krossa z 2013 czy 2014r. ( z firmy jestem zadowolony ) ale może podpowiecie coś ciekawego z innej "stajni". Hamulce v-brake mi wystarczą. W moim obecnym rowerze mam 3x8 przełożeń a widzę że większość rowerów do tej ceny ma 3x7 przełożeń także wolałbym coś 24 niż 21 chyba że nie ma no to nie będzie wyboru :) Na tą chwilę nie mam więcej kryteriów reszta wyjdzie w praniu, z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję że wyjdzie nam ta dyskusja.

Napisano

Poszperałem trochę i dowiedziałem się z tego forum że Krossy aktualnie jadą na reputacji którą wyrobiły sobie przez ostatnie lata ( być może i tak jest ) a że teraz sprzedają słaby sprzęt. Widzę że sporo dobrych opinii mają Kendsy 1300 które pasowałyby do tej kwoty tyle że pojawia się problem gdyż rower będę mógł kupić za jakieś 2-3 miesiące a do tego czasu może ich już nie być ( wchodzi jakiś model nirvana a tamtych już nie produkują z tego co wiem ) dlatego chciałbym żeby ta dyskusja się rozwinęła i czekam na podpowiedzi, może jakiś Romet ( mało wiem o tej firmie jeśli chodzi o rowery ale Romet'a to chyba przejęli Chińczycy ?? ) Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...