Skocz do zawartości

[rajd na orientację] Izerska Wielka Wyrypa 2014

adhed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Izerska Wielka Wyrypa 2014 - Lubań (15-17 sierpnia)

Izerska Wielka Wyrypa – impreza na orientację, która ma promować region Gór i Pogórza Izerskiego, pokazać piękno tego miejsca i sprawdzić ludzką wytrzymałość. Impreza, która łączy sportową rywalizację z zamiłowaniem do turystyki. Okazja do spotkań i wymiany doświadczeń  z osobami z całego kraju i zagranicy, których łączy podobna pasja.

W tym roku zawodnicy do wyboru mają aż pięć zróżnicowanych tras. Piechurzy mogą zmierzyć się    z dystansem 20, 50 lub 100 km. Rowerzyści wybierają między trasami o długościach 150 lub 70 km.

Więcej na stronie http://izerskawyrypa.org

3751_big.jpg

Napisano

To jest organizowane koło mnie i z chęcią wziąłbym udział, ale będzie kolidowało z Bikemaratonem w Szklarskiej i jeszcze nie wiem co wybiorę, bo jedno i drugie jest bardzo ciekawe :) 

Napisano

Zupełnie inna rozrywka :). Ja lubię i to i to, ale na maraton raczej nie pojadę, bo będę zmulony po Sudety MTB Challenge. A taka orientacja to jednak sporo niższa intensywność, cisnąc na progu mleczanowym więcej straci się na pomyłkach nawigacyjnych, niż zyska się szybkością. No i na moim poziomie średniaka na giga, na orientacji jestem w stanie walczyć o pudło, o ile nie zawalę poważnie nawigacji :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...