ToTabasko Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam, Ja i mój kolega (oboje mamy po 17 lat) planujemy wyjazd do Zakopanego z Katowic w wakacje, do pokonania mamy 196 km co daje około 11-12 godzin jazdy. Czy macie jakieś porady w co powinniśmy się zaopatrzyć na taką podróż (to będzie nasza pierwsza taka wyprawa) dziennie pokonujemy dystans 26 km aby wyrobić sobie tempo oraz kondycje. Nasze rowery to świeżo kupiony Krossy Hexagony x3. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 to jak będziecie dalej dziennie trenować po 26km to nie wróżę nic dobrego temu wyzwaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTabasko Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Oczywiście mamy zamiar z czasem zwiększać dystans, dopiero co zaczęliśmy przygotowania, a do wakacji jeszcze 3 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goorgoo23 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 kolego ToTabasko, 26km to sie powinno połykać na rozgrzewke. To ma byc wycieczka jednodniowa? (w jedna strone za jednym zamachem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTabasko Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jest taka opcja, aczkolwiek bierzemy ze sobą namiot na wszelki wypadek. A przygotowania zaczęliśmy dopiero 4 dni temu, więc wszystko praktycznie przed nami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 przed wyjazdem jak lokalnie zrobicie 120-140km to i do zakopca dojedziecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jest taka opcja, aczkolwiek bierzemy ze sobą namiot na wszelki wypadek. Nie opcja tylko pewnik. Przy założeniu najłatwiejszej opcji częściowo przez Słowację będziecie mieli w nogach blisko 200 km. Nie dacie rady wrócić w tym samym dniu. Zamiast namiotu osobiście wolał bym się przespać na sianie u jakiejś gaździny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTabasko Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 @beskid Jedziemy do zakopanego i zostajemy tam na +/- tydzień. A co do pokonania 140 km lokalnie, to postaramy się zwiększać trasę przygotowań, tak jak już wcześniej napisałem, dopiero co rozpoczęliśmy "treningi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 To najlepiej wynająć po prostu pokój za parę groszy i pokręcić się po okolicy z min dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 i przy okazji zrobić pętlę tatrzańską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTabasko Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Zakopane dość często już odwiedzaliśmy więc z mieszkaniem problemu nie będzie. Pierwszy raz zdecydowaliśmy się jechać rowerami bo uznaliśmy że to dość ciekawa przygoda (w końcu trzeba mieć co opowiadać dzieciom) pozostaje tylko dobre przygotowanie i pozytywne nastawienie ! : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukers Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Cześć chłopaki ja w ubiegłym roku w sierpniu pojechałem też z Katowic do Zakopca w 1 dzień oto filmik z wyprawy jeżeli macie jakieś pytania to zapraszam na gg 8692692. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.