jorisvoorn Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Witam, razem ze znajomymi wybieramy się w czwórkę na mazury jakoś w połowie maja na 3-4 dni (dojazd autem, rowery na bagażniku). Chcemy jechać w jedno miejsce, tam mieć nocleg i z tego miejsca każdego dnia wyruszać w trasę żeby zrobić rundkę ok 80/100 km i wrócić na nocleg. Czy ktoś może polecić jakąś miejscowość bazową, żeby z niej wyruszać, albo jakieś trasy ciekawe żeby nie jeździć bez celu tylko też pozwiedzać ciekawe miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Może Kruklanki (albo Wydminy, Brożówka, ew mniejsze wsie jak Sołtmany ). Okolica jest bardzo malownicza, delikatnie pagórkowaty teren. W pobliżu są bunkry poniemeickie, zniszczony most kolejowy. Niedaleko jest puszcza Borecka, gdzie można przejechać wiele km i przy okazji zobaczyć żubry (w zagrodzie w Wolisku, lub w puszczy na drodze jak szczescie dopisze - wrazenie gwarantowane). Rzeka Sapina, po której można zorganizować spływ. Do Giżycka jest ok 20km, gdzie jest twierdza Boyen, statek wycieczkowy i sporo innych atrakcji. Stary wiatrak nad Gawlikiem, w Brożówce folwark, w którym niemcy więzili Grota-Roweckiego (do obejrzenia z zewnatrz). Dalej nieco - ciekawy kurchan (piramida) w Rapie, mosty w Stańczykach oraz bunkry Himmlera w Pozezdrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorisvoorn Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 dzięki zed właśnie o takie miejscówki mi chodziło, trochę szukałem wcześniej i też patrzyłem właśnie w okolicy Giżycka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Właśnie takie 3-4 dni spędziliśmy kiedyś nad Jeziorakiem: -> Majówka nad Jeziorakiem Cisza, spokój, jest co obejrzeć po drodze. Tylko zdaje się, że w Karnitach juz Kłobuka nie podają... Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbazaur1991 Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 17 Kwietnia 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 17 Kwietnia 2014 - Brak powodu Mój sektor [.img]http://imageshack.com/a/img836/7956/6bae.jpg[./img] Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.