hamashi Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Siema Od pewnego czasu mam problem z moja obręczą i dętkami. Od zeszłego sezonu zaczęły się przebijać dętki wszystkie w okolicy wentylka no ale jakoś sobie nic z tego nie zrobiłem bo to raptem jedna dętka po miesiącu jeżdżenia ale w tym roku(od marca) stało się to samo z już trzema. Ostatnio poszedłem do serwisu z kołem za dużo się nie dowiedziałem tylko tyle żebym sobie obkleił ze 2-3 razy dookoła taśma izolacyjną i dostałem taśmę dodatkowo. Przejechałem 50km i kolejna dętka będzie teraz na łatki. Nie wiem co mam teraz robić bo nie mam zbytnio kasy na nowe koło i tu rodzi się pytanie czy jakbym kupił tą obręcz czy będę musiał zmieniać szprychy na dłuższe/krótsze. Obecna piasta to Joy Tech 802DSE, a obręcz to Kross R 559x19c(nie wiem o niej nic więcej ta od Krossa Levela A2 z 2011r.) Mam na to około 70zł. Jutro idę do kilku serwisów popytać ile taka usługa kosztuje.
cienkun Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Zmierz wysokość stożka, jeżeli jest taka sama, to nie trzeba szprych wymieniać. (tam +- 2mm, też może być, jeżeli jest jeszcze zapas na gwincie szprych)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.