mewes Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Witam! Praktycznie zakupilem juz nowa korbe LX HT2 i nowy lancuch LX. Korba suntoura juz mnie do nerwow doprowadza wiec idzie na zlom. W zwiazku z tym ma pytanko: Czy warto zakladac te podzespoly ze stara kaseta tj. Deore M9 po zeszlym sezonie wlacznie z zima(~3000km)(chcialbym kupic kasete XT ale poki co mnie nie stac)...Myslicie ze sie przyjmie?
Ogór Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 przyjmie ale bedziesz musial pozniej lancuch wymienic moim zdaniem kup tez nowa kasete
Mod Team Odi Napisano 12 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2006 Nie warto. Na używanej kasecie łańcuch szybciej się zużyje (o ile się w ogóle przyjmie) a co za tym idzie korba też szybciej dostanie.
piotrekpasti Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 zgadzam sie, kup kasete lxa(na bike stacji chyba po 100zł ) i na tym nowym napędzie rób tak>>co 500 km wymieniasz łańcuch na nowy i robisz tak co 500 aż kupisz 3 łańcuchy, potem jak msaz 3 łańcuchy to co 500 km wymieniasz i napęd długo daje rade:)
Dar28 Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Przy wymianie łańcucha nowa kasete bo zajedziesz szybko łańcuch albo po założeniu go zacznie ci przeskakiwać, a co do wymiany korby musisz zwrócić uwagę na głębokość korby bo nie wszystkie korby pasujądo tego samego wałka
witt2 Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 kupnową kasete ja polecam kasety srama.mamdwie kasety 5.0 srama i teraz testuje 9.0 tedwie 5.0 sa super .jesli chodzi o naped to ja wychodze z założenia ze wszytko musi byc nowe bo sie szybko niszczy. nowa korba , nowa kasta i nowy łańcuch .ewentuanie mozna jeszcze do uzywanej korby dać nowa kasete i łancuch (robiłem tak tj uzywałem dwoch kompletów kól z dwoma ksaetami i łańcuchamiprzy jednej korbie i było ok)
mewes Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Napisano 12 Czerwca 2006 Tylko , ze che kupic kasete XT, ktora niestety kosztuje swoje...dobra, postanowione-poslucham sie i wykombinuje jeszcze na kasetke Dzieki za rade. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.