radzik71 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Po zmianie obręczy na DTSa z ceramiczną krawędzią początkowo bezmyślnie wrzuciłem tam zwyczajnie klocki, które przeraźliwie piszczały, szybko załapałem błąd i kupiłem okładziny do obręczy ceramicznych. Problem taki, że to nadal piszczy. I to tak bardzo, że jak Putin nas najedzie to będzie mógł je wykorzystać do zagłuszenia całej sprawy, tak żeby inne kraje się nie dowiedziały, więc to poważny temat! Da się coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Obręcze nowe? jeśli nie to musisz zakupić specjalną gumę do czyszczenia obręczy(mavic-60zł) i usunąć z obręczy resztki gumy z klocka.. Jakie masz klocki do ceramiki>? ja śmigam na swisstop'ach zielonych i nic nie piszczy mi,a może jeszcze ci się nie dotarły?? Ew. spróbuj regulować je,i ustawić klocek pod kątem do obręczy,tzn pod tylnią część klocka podłóż żyletkę itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Jak Putin nas najedzie, to wojsko Ci sprzęt skonfiskuje i będzie służył jako mobilna syrena :-) Gumy do obręczy Mavic nie kupisz, bo nie jest produkowana od wielu lat. Poza tym z ceramiką radziła sobie bardzo słabo, trzeba było się mocno napracować, żeby ją doczyścić. Niemniej jednak, dało się to zrobić. Tutaj znajdziesz mój test: http://punkxtr.blox.pl/2011/01/Test-gumy-do-czyszczenia-obreczy-Mavic.html Polecam Ci kupno gumy Swiss Stop: http://www.cyklomania.pl/index.php?p741,swissstop-gumka-czyszczaca-do-obreczy Nie przestrasz się tylko, jak zobaczysz ją na żywo. Przy niej pudełko od zapałek wydaje się być gigantyczne. Gumka jednak bardzo szybko i ładnie czyści obręcz. W dodatku jest relatywnie trwała i niedroga. marcinBB, zielone Swiss Stopy nie są do ceramiki. Generalnie przetestowałem wszystkie dostępne na rynku klocki do tego typu obręczy i moim zdaniem najlepsze są zielone Kool Stop'y. Niebieski Swiss Stop też jest niezły, ale ma mniejszą siłę hamowania i w deszczu jest bardzo słabo. P.S. Napisz, z jakich hamulców korzystasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 PunkXTR-dałbym sobie łape uciąć że to do ceramiki...ale ogólnie wszystkie klocki można dawać do ceramiki,swego czasu miałem shimanowskie xtr i dawały radę! Co do problemu,warto okładziny potraktować papierem ściernym,a obręcze acetonem,ale ostrożnie z nim trzeba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik71 Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Tak, obręcz (bo zmieniałem tylko tylną) jest nowa. Przez ~10km jeździłem na niej na KLS-ach DualStop, czy coś takiego, jednak potem powiedziano mi, że do ceramicznych muszę używać specjalnych klocków, skoczyłem do sklepu i dostałem okładziny firmy Ashima - takie zielone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.