polo508 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Witam , zakupiłem licznik Sigma BC 12.12 po podłączeniu i ustawieniu przez chwilę pojawiły się wyniki 6km/h -0km/h 19 km/h- 0km/h i potem już cały czas licznik był martwy wie ktoś co może być problemem i jak go rozwiązać?? I jeszcze male pytanie , da się go jakoś przywrócić do ustawień fabrycznych??
qrczakzul Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Baterię wyciągnij. Jak z odległością na magnesie? Rozumiem, że licznik jest przewodowy Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
polo508 Napisano 29 Marca 2014 Autor Napisano 29 Marca 2014 Tak przewodowy , jaka odległość nie mierzyłem ale bliżej już się nie da ;/
qrczakzul Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Stawiam na kabel, jak możesz to sprawdź u znajomego albo w sklepie Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
arekm Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Czy kabel czy licznik można sprawdzić cyklicznie zwierając piny w liczniku (udając tym samym "czujkę"). W czujce na kablu jest zwykły kontraktron załączany magnesem.
viper512 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Może magnes był blisko czujnika po ustawieniu i jak delikatnie ruszałeś rowerem to się czujnik załączał i to dlatego. Edit: Aaa.. Nie doczytałem dokładnie o co chodzi.. A to przepraszam. Faktycznie można sprawdzić stykając piny na liczniku, jeśli działa tzn, że nic mu nie jest tylko winny raczej kabel bądź czujnik.
siemalysy Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Witam Dziś kupiłem sobie Sigme 12.12 BC. Z pełną werwą wziąłem się za montaż. Po zamontowaniu okazało się, że nie pokazuje prędkości. Po przeczytaniu instrukcji okazuje się, że odległość magnesu od czujnika nie powinna być większa jak 5mm. Powiem tak, za wuja nie jestem w stanie tego obejść. Podczas ruszaniem magnesem przy czujniku trzymając to w rękach pokazuję jakąś tam prędkość. Znalazł ktoś z Was sposób jak zamontować ten czujnik żeby działało. Liczę na jakieś pomysły. Sam też będę nad tym główkował.
Rophoe Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Po prostu umieść magnes tak, aby przy przelatywaniu był jak najbliżej czujnika np. umieść go bliżej piasty. Wymazane na Tetce
siemalysy Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Dzięki za odpowiedź :-) Właśnie tak próbowałem i lipa. Jutro spróbuje raz jeszcze. Bo zauważyłem że kąt magnesu też ma znaczenie.
siemalysy Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Po prostu umieść magnes tak, aby przy przelatywaniu był jak najbliżej czujnika np. umieść go bliżej piasty. Wymazane na Tetce Siemka. Obniżenie czujnika najbliżej piasty rozwiązało problem. Dzięki raz jeszcze. Pozdro Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.