Skocz do zawartości

[Licznik]Sigma BC 12.12 problem

polo508

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , zakupiłem licznik Sigma BC 12.12 po podłączeniu i ustawieniu przez chwilę pojawiły się wyniki 6km/h -0km/h 19 km/h- 0km/h i potem już cały czas licznik był martwy  wie ktoś co może być problemem i jak go rozwiązać??

I jeszcze male pytanie , da się go jakoś przywrócić do ustawień fabrycznych??

Napisano

Baterię wyciągnij. Jak z odległością na magnesie? Rozumiem, że licznik jest przewodowy

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Czy kabel czy licznik można sprawdzić cyklicznie zwierając piny w liczniku (udając tym samym "czujkę"). W czujce na kablu jest zwykły kontraktron załączany magnesem.

Napisano

Może magnes był blisko czujnika po ustawieniu i jak delikatnie ruszałeś rowerem to się czujnik załączał i to dlatego.

Edit: Aaa.. Nie doczytałem dokładnie o co chodzi.. A to przepraszam. Faktycznie można sprawdzić stykając piny na liczniku, jeśli działa tzn, że nic mu nie jest tylko winny raczej kabel bądź czujnik.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Dziś kupiłem sobie Sigme 12.12 BC. Z pełną werwą wziąłem się za montaż. Po zamontowaniu okazało się, że nie pokazuje prędkości. Po przeczytaniu instrukcji okazuje się, że odległość magnesu od czujnika nie powinna być większa jak 5mm. Powiem tak, za wuja nie jestem w stanie tego obejść. Podczas ruszaniem magnesem przy czujniku trzymając to w rękach pokazuję jakąś tam prędkość. Znalazł ktoś z Was sposób jak zamontować ten czujnik żeby działało. 

Liczę na jakieś pomysły. Sam też będę nad tym główkował.

Napisano

Po prostu umieść magnes tak, aby przy przelatywaniu był jak najbliżej czujnika np. umieść go bliżej piasty.

Wymazane na Tetce

Napisano

Po prostu umieść magnes tak, aby przy przelatywaniu był jak najbliżej czujnika np. umieść go bliżej piasty.

Wymazane na Tetce

Siemka. Obniżenie czujnika najbliżej piasty rozwiązało problem. :rolleyes:

Dzięki raz jeszcze. Pozdro

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...