mezert Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam! Mam rower już od roku i chce zmienić kierownice. Znalazłem prawie idealną:prostą z mostkiem oraz rogami i to za kilka dych ale jedyny problem, że chciałem trochę dłuższą tą kierownice. A wiec pytanie do was czy da się ją jakoś przedłużyć z 580mm do 640mm lub trochę więcej. Nie mam na myśli wkładania jakiś kij jak robiłem w starej kierownicy ale jakoś bardziej profesjonalnie żeby się to dobrze trzymało. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Wszystko jest mozliwe. Czasem tylko sie nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 No właśnie chce się dowiedzieć czy się opłaca. P.S. Chodzi mi o taką kiere:http://allegro.pl/kierownica-mostek-rogi-komplet-alu-zobacz-i4086034311.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Kierownica hicior i pomysł genialny. Przy 40,-zł (jak się ktoś skusi) kosztów zakupu mostka, rogów i rurki kierowniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Dobra, nie kupuje tej kierownicy na razie, ale udało mi się przedłużyć tą starą kiere samemu z 600mm do 750mm. I na razie wytrzymam z taką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jak ją przedłużyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mezert Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Znalazłem jakąś tulejkę w warsztacie i nałożyłem ją ciasno na kierownice i wkręciłem jeszcze śrubę prze tą tuleje i kierownice żeby nie wypadło. (Ta taka rurka to jest w szafie i na niej się wiesza wieszaki z ubraniami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Nie boisz się, że pęknie, a ty stracisz ząbki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Szczególnie, że te rurki do ubrań w szafach to mięciutkie są strasznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 mięciutkie są strasznie Nawet aluminiowa rura kupiona w markecie budowlanym się nie nadaje, no chyba, że jest to hydrauliczna ze stali, ale ile to waży. Rury do ogrodzeń są mocniejsze, ale też bym odradzał, z resztą to i tak są kwadratowe, albo prostokątne profile. Wytrzymałość rurki z szafy jest taka, że mogę ją w rękach pogiąć, a co mówić o jeździe na rowerze, gdzie nawet na miejskiej ścieżce wpada się w dołki itd. Części do rowerów to są specjalne bardzo trwałe i lekkie stopy, które nie są dostępne na ogólnodostępnym rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Właśnie o tej wytrzymałości napisałem, że jest miętka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Boże, miej go w swojej opiece Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 omg, rozumie oszczędności ale na kierownicy? założę się że znalazłbyś fajną kiere w odpowiadającej Ci długości w dobrej cenie. wstawianie zębów jest drogie, obyś gie skończył jak Shumaher... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Jedyna rozsądna opcja to wymiana kierownicy na szerszą i tyle, ew. zmianę na szerszą można połączyć z małym skróceniem mostka dla lepszego efektu. Temat niepoważny, podobnie jak przedłużanie kierownicy patentami z wysypiska. Boże uchowaj przed naśladowcami. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.