Skocz do zawartości

[Kierownica] przedłużenie

mezert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam rower już od roku i chce zmienić kierownice. Znalazłem prawie idealną:prostą z mostkiem oraz rogami i to za kilka dych ale jedyny problem, że chciałem trochę dłuższą tą kierownice. A wiec pytanie do was czy da się ją jakoś przedłużyć z 580mm do 640mm lub trochę więcej. Nie mam na myśli wkładania jakiś kij jak robiłem w starej kierownicy ale jakoś bardziej profesjonalnie żeby się to dobrze trzymało. Z góry dzięki :)

Znalazłem jakąś tulejkę w warsztacie i nałożyłem ją ciasno na kierownice i wkręciłem jeszcze śrubę prze tą tuleje i kierownice żeby  nie wypadło. (Ta taka rurka to jest w szafie i na niej się wiesza wieszaki z ubraniami).

mięciutkie są strasznie

Nawet aluminiowa rura kupiona w markecie budowlanym się nie nadaje, no chyba, że jest to hydrauliczna ze stali, ale ile to waży. Rury do ogrodzeń są mocniejsze, ale też bym odradzał, z resztą to i tak są kwadratowe, albo prostokątne profile.

Wytrzymałość rurki z szafy jest taka, że mogę ją w rękach pogiąć, a co mówić o jeździe na rowerze, gdzie nawet na miejskiej ścieżce wpada się w dołki itd.

Części do rowerów to są specjalne bardzo trwałe i lekkie stopy, które nie są dostępne na ogólnodostępnym rynku.

• Mod Team

Jedyna rozsądna opcja to wymiana kierownicy na szerszą i tyle, ew. zmianę na szerszą można połączyć z małym skróceniem mostka dla lepszego efektu. Temat niepoważny, podobnie jak przedłużanie kierownicy patentami z wysypiska. Boże uchowaj przed naśladowcami.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...