Xider Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Witam wszystkich serdecznie Od niedawna mam licznik sigma 16.12 BC, i wartości z koła mam wpisane takie jak na oponie. Różnica pomiędzy pomiarem z endomondo a tym licznikiem na odcinku około 5 km wynosiła około 150 m. Czy takie coś jest normalne? Czy może coś jest nie tak z wartością która jest podana w liczniku? Oczywiście posługiwałem się tabelką z numeracją która została dodana do licznika.
lucass3 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Najlepiej samemu zmierzyć obwód koła. Tabelka nie jest dokładna.
rzezniol Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Pwerwsza i podstawowa sprawa ... nie porównuj pomiarów GPS z Endomondo ze wskazaniami licznika ... Chyba że chcesz korygować licznik po każdym wypadzie ... to się nigdy nie zgodzi. Pomiar odległości w endomondo jest od punktu pomiarowego pozycji do kolejnego punktu pomiarowego ... endomondo nie wie co robiłeś między punktami i faktycznie miedzy nimi wyznacza linię prostą. Najlepiej jak zmierzysz faktyczny rozmiar koła bo opona o danym rozmiarze na różnej szerokości felgi ostatecznie może mieć rózże średnice. Wpisujesz pomiar do licznika i od tego momentu nigdy nie porównujesz różnic licznik >> endo bo rozbieżność będzie praktycznie zawsze. Pozdro
Rob99 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Przecież to dział: Strefa testów. Czy pytanie nie powinno być przeniesione w inne miejsce Administratorze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.