Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 16.12 BC - wartości dotyczące koła.

Xider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie :)

Od niedawna mam licznik sigma 16.12 BC, i wartości z koła mam wpisane takie jak na oponie. Różnica pomiędzy pomiarem z endomondo a tym licznikiem na odcinku około 5 km wynosiła około 150 m. Czy takie coś jest normalne? Czy może coś jest nie tak z wartością która jest podana w liczniku? Oczywiście posługiwałem się tabelką z numeracją która została dodana do licznika.

Napisano

Pwerwsza i podstawowa sprawa ... nie porównuj pomiarów GPS z Endomondo ze wskazaniami licznika ...

Chyba że chcesz korygować licznik po każdym wypadzie ... to się nigdy nie zgodzi.

Pomiar odległości w endomondo jest od punktu pomiarowego pozycji do kolejnego punktu pomiarowego ... endomondo nie wie co robiłeś między punktami i faktycznie miedzy nimi wyznacza linię prostą.

Najlepiej jak zmierzysz faktyczny rozmiar koła bo opona o danym rozmiarze na różnej szerokości felgi ostatecznie może mieć rózże średnice.

Wpisujesz pomiar do licznika i od tego momentu nigdy nie porównujesz różnic licznik >> endo bo rozbieżność będzie praktycznie zawsze.

Pozdro

Napisano

Przecież to dział: Strefa testów. Czy pytanie nie powinno być przeniesione w inne miejsce Administratorze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...