Skocz do zawartości
  • 0

Luz w pedałach. Co się popsuło?

Gość KaRolthas

Pytanie

Gość KaRolthas
Napisano

Witam,

Mam problem z rowerem.

Gdy pedałuję oba pedały wraz z zębatkami przednimi latają na boki. Natomiast jak używam większej siły to następuje taki trzask i przekręcają się do przodu ale bez przełożenia na koła. Jakby coś przeskoczyło o kilka "ząbków" w środku.

Trochę ogarniam majsterkowanie i pytanie moje jest, czy jest sens kupić po prostu nową część (jaką?) i wymienić ją samemu, czy lepiej zanieść rower do serwisu. No i ile to może kosztować?

Tutaj filmik przedstawiający problem:

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz totalnie wyrypany suport kolego. To po pierwsze.

Jak wymienisz suport i nie ustąpi ten objaw...

Ntomiast jak używam większej siły to następuje taki trzask i przekręcają się do przodu ale bez przełożenia na koła

To trzeba się przyjrzeć w jakim stopniu masz zużyty napęd ... kaseta/wolnoieg, łańcuch, zębatki korby.

Pozdrawiam

Gość KaRolthas
Napisano

Ok, z tego co widzę w internecie to ta czynność do najprostszych nie należy (nie mam sciągacza do korb). Więc lepiej będzie jak pójdę z tym do serwisu. Ile to może kosztować? Jestem spoza miasta i nie mam zamiaru wozić roweru na pace po wszystkich serwisach i porównywać. Chcę wiedzieć, żeby mnie nie naciągneli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...