Skocz do zawartości

[opony] najcieńsze do Crossa

Gość Goral96

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Goral96
Napisano

Witam, mam rower crossowy Cube Cross SL . Pytanie, czy w nim mogę założyć opony 1, jak w rowerze szosowym, czy 1,25. Polecicie jakieś nie najdroższe opony do tego crossa ? Jeżdżę tylko po szosie, a czasem się ścigam i zależy mi na dobrych wynikach czasowych, więc chcę mieć lekkie i mały opór, oraz jak najcieńsze. Dzięki, pozdro.

Napisano

Pomóc możesz sobie sam: zmierz szer. wewnętrzną obręczy. Następnie odczytaj z tabel jaką oponę możesz zastosować. Wszystko do samodzielnego wykonania!

Gość Goral96
Napisano

ok, tylko jakie ? maxxis, moze continental ?

Napisano

Przez dość długi czas, kilka miesięcy, jeżdziłem na Maxxisach Detonatorach w wersji 1 cal o 1 i 1/8 cala - ani razu nie złapałem na nich kapcia. Zużycie było minimalne, opory znikome.

Równie dobrze sprawowały się opony Continental Sport Contact, spostrzeżenia jak wyżej, to samo model Gator Skin. 

I jeszcze coś - węższa opona nie oznacza mniejszych oporów toczenia. Jeśli masz wątpliwości co do tego stwierdzenia - poszukaj informacji i testów w internecie.

Gość Goral96
Napisano

dzieki, teraz tylko sprawdze conti i maxxisy i podejme decyzje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...