jasinski21444 Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 A jeśli nie jeżdżę na maratonach itp tylko amatorsko to warto aż taką wagę do roweru dokładać wsadzajac saguaro Nie czuć tego , gwarantuję ci . A dlaczego jeśli saguaro to nie rozmiar 2.0? 2.2 są trudniej dostępne w tej chwili Te mezcal z pewnością będą szybsze a do tego lżejsze Tak i z pewnością mniej komfortowe oraz dużo mniej przyczepne . Bierz 2.2 - większy komfort , opory te same .
MatiSpeed Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Ok zamówię a brać ta drutowke? Nie mogę znaleźć dostępnego Kevlar w 2.2 ;/ Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka A jeśli na obręczy 19 załóżmy szerokość balonu miałaby 55mm to na obręczy 17 będzie więcej czy mniej? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
MatiSpeed Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 Posłucham rady bardziej doświadczonej osoby. Zamówiłem ją 7 0 zł wiec dobra cena. Ile powietrza wpakować na tył tak żeby miała jak najniższe opory? Teren las piachu trochę i asfalt na dojazdy i miasto.? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
GhOsTwrc Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 ja waze 100 kg i dmucham 2.0 . Pozatym na twoim miejscu bym sam posprawdzał jak bedzie najlepiej
MatiSpeed Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 Nie za mało 2.0? Na asfalcie nie lepiej więcej dać żeby mniejszy opór miała? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
123pla Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 Śmigam w tej chwili na Saguaro 2.2 Kevlar (bez tnt), opona momentalnie uszczelniła sie z obreczą Mavic 317 disc. Saguaro ma podobne opory do x-kinga, ale jest o wiele bardziej wytrzymała. Ktory to dokladnie model saguaro i ile w tej konfiguracji zrobiles juz kilometrow ? Nie ucieka Ci powietrze z takiego zestawu jak rower postoi 2-3 dni bez jezdzenia ?
Tomek21001 Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 Teren las piachu trochę i asfalt na dojazdy i miasto.? Zaryzykuję i powiem,że Saguaro lepiej zachowuje się..........na szutrze,asfalcie,w mieście..........niż w terenie. Po wjechaniu w cokolwiek lużniejszego (nawet las) opory dramatycznie rosną i ujawnia się wysoka masa.Przyczepność wcale nie jest rewelacyjna. Nie spotkałem jeszcze innej opony o której mam tak skrajne opinie w zależności od zmieniających się warunków jazdy. Jazda na Saguaro suchą szutrówką to bajka,niewielki podjazd w terenie to dramat.
MatiSpeed Napisano 2 Maja 2014 Autor Napisano 2 Maja 2014 @up Zamówiłem juz ja, a teraz mi napisałeś taka opinie ;/ jak naprawdę będzie źle to kasa w błoto eh Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
MokryxD Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Zaryzykuję i powiem,że Saguaro lepiej zachowuje się..........na szutrze,asfalcie,w mieście..........niż w terenie. Po wjechaniu w cokolwiek lużniejszego (nawet las) opory dramatycznie rosną i ujawnia się wysoka masa.Przyczepność wcale nie jest rewelacyjna. Nie spotkałem jeszcze innej opony o której mam tak skrajne opinie w zależności od zmieniających się warunków jazdy. Jazda na Saguaro suchą szutrówką to bajka,niewielki podjazd w terenie to dramat. Faktycznie ta opona może mieć skrajne opinie w zależności czego od niej wymagamy i w jakim terenie się poruszam. Wiadomo, że w głębokim błocie to nie pojedzie jak NN czy MKII, ale też bieżnik jest sporo inny. Ja użytkuję je na ciśnieniu 1 bar z przodu i 1.4 bara z tyłu. Jedynym momentem, gdzie miałem problemy z przyczepnością to głęboki kopny śnieg i mokry topniejący śnieg/błoto pośniegowe. W terenie jeżdżę praktycznie cały rok. Wg mnie w 26 na głębokim piasku lepiej radzi sobie XK, ale to też zależy chyba od umiejętności. Po plaży na spokojnie da się przejechać z niskiego przełożenia. W błocie udało mi się ją raz zalepić gliną. Ale to już było takie bagno, że po stanięciu nogą w to zapadłem się ponad kostkę. Jak dla mnie Saguaro to bardzo dobra, w miarę uniwersalna guma. Ale nie oczekujmy też pracy jak u gumy ściśle specjalizowanej.
MatiSpeed Napisano 2 Maja 2014 Autor Napisano 2 Maja 2014 Ja użytkuję je na ciśnieniu 1 bar z przodu i 1.4 bara z tyłu. Poważnie masz 1bar z przodu? Przecież to flak ;o Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
MokryxD Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 1 bar z przodu to dla mnie nic niezwykłego. Jeździłem już na niższym ciśnieniu w śniegu i niezbyt mi to przeszkadza. Przy 1 barze prowadzenie nawet w szybkich zakrętach dla mnie jest dobre. Moja waga to 59kg.
COOLoo Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Jazda na Saguaro suchą szutrówką to bajka,niewielki podjazd w terenie to dramat. Rozmiar 2.0 czy 2.2? 26 czy 29?
99tomcat Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 nie wiem czy przy takiej jeździe ejst sens iść w zwijane drogie opony- race kinga 2.2 idzie dorwać na allegro za ok 40-45 zł sztuka. Moimz daniem na szuter lekki teren i asfalt jest w sam raz.
Tomek21001 Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Rozmiar 2.0 czy 2.2? 26 czy 29? 27,5 / 2,0 29 / 2,0 ( tu efekt totalnego "zmulenia" roweru na terenowym podjeżdzie najbardziej odczuwalny,po twardym fruwa jak przełajówka) Sprecyzuję,kiepskawa przyczepność dotyczy Saguaro na przodzie,do tyłu nie mam zastrzeżeń. Efekt "uciekającego" przez chwilę przodu zanim złapie w zakręcie - bezcenny.
MatiSpeed Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Dziś przyjechała saguaro 2.2 przed chwilą założyłem ją, ale zauważyłem że na oponie są strzałki speed i traction, czuć zauważalnie różnicę jak odwrotnie założy się oponkę ? W tej chili przejechałem kilka metrów po asfalcie więc nawet nie mogę się wypowiedzieć na jej temat..
MokryxD Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Na traction na asfalcie ma większe opory. Ja mam obie na speed i nie narzekam na braki w przyczepności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.