blackmx Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Jestem posiadaczem roweru Kross V7 i chcialbym zamontowac z przodu hamulec tarczowy,jednak nie mam przystosowanego mocowania i chcialbym sie dowiedziec jak najtaniej przerobic mocowanie zeby mozna bylo zamontowac tarczowke ?
fokus Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Najłatwiej byłoby wymienić widelec/amortyzator na inny z mocowaniem na tarczówkę
blackmx Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Napisano 12 Czerwca 2006 Kolo tez odgrywa tutaj jakas role,bo musi miec odpowiednie mocowanie,z tego co wiem na chodzi o piaste,ale nie wiem czy sie nie myle gdyz nie orientuje sie w tym temacie.Wydaje mi sie ze trzeba zmienic cale kolo,zeby mialo odpowiednia piastez mocowaniem do tarczowki,czy tak ?
czaja188 Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Trzeba wymienić piaste a co za tym idze także szprychy (muszą być krutsze). A co amora to tylko jest 1 opcja: zmienić na taki co ma przystosowanie.
YogiSC Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 najtaniej bedzie kupic kolejny rower w hipermarkecie za 299zł z hamulcami tarczowymi
kamykyo Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 moim zdaniem w tym rowerze nie ma co montować tarczówek bo żeby je zamontować to poniesiesz spore koszty pewnie 1/2 ceny roweru Lepiej kub dobre v-ki . Będą lepsze od tanich mechanicznych tarczówek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.