maciucius Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 witam. Kupuje te hamulce. Jaka jest różnica pomiędzy hamulcami prezentowanymi w linkach? Te droższe mają jakieś inne części. Chodzi chyba o części metaliczne w tych droższych i żywiczne w tańszych. Proszę o sprostowanie i informacje o różnicach między nimi. http://allegro.pl/shimano-hamulce-slx-br-m675-met-2014-najtaniej-i4099009799.html http://allegro.pl/tarczowki-shimano-slx-br-m675-b-g01s-przod-i-tyl-i4055839650.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Przy tak nikłej różnicy ceny, brałbym zdecydowanie z klockami metalicznymi - posłużą na dlużej, a przy typowej jeździe MTB lepiej się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciucius Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Przy tak nikłej różnicy ceny, brałbym zdecydowanie z klockami metalicznymi - posłużą na dlużej, a przy typowej jeździe MTB lepiej się sprawdzą. no tak, 70 zł nie jest tragedią. Ale chciałem zamknąć się w 500 zł. Pewnie będą się wolniej wycierać itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Będą sie wolniej zużywać i trudniej będzie przegrzać hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Na tył zdecydowane kupił bym opcje bez radiatora, będzie taniej a na pewno nie będzie to potrzebne, nawet z przodu nie będzie. O ile jest taka opcja. Jak nie ma to kupił bym oba takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciucius Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) 2i regulaminu Znaczy się tak, z rowerem na pewno nie przekrocze nigdy masy 85 kg. Ale potrzebuje hamulce, ktorych nie spale jadąc 10 km po szutrze w dół. Bo jest kilka takich tras u mnie w okolicy. Jeżeli te żywiczne mam spalić to wolę zabrać te droższe. Jakie zdanie? Edytowane 29 Marca 2014 przez Puklus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Jak masz zjazdy, można wziąć radiatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 W Bikestacji są w tej chwili SLX-y z klockami żywicznymi po 489 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Moim skromnym zdaniem warto dołozyć do metalicznych, dużo lepsze hamowanie i ciężej przegrzać, zawsze zabieram jeden komplet jak jade w góry ale jeszcze nie miałem "szczęścia" wymieniać na wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydra Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 W Bikestacji są w tej chwili SLX-y z klockami żywicznymi po 489 zł. To sprawdź na cyklomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Żywiczne shimano po paru miesiącach flaczeją jak by ... tracą na mocy i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hydra Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Puklus - mówisz o leżakowaniu w opakowaniu czy w użyciu ? Bo paru miesięcy w sezonie to raczej nie wytrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mieszkasz w Żywcu w związku z tym na brak ostrych i długich zjazdów nie możesz narzekać. Brałbym te z radiatorami, szczególnie, że różnica w cenie to ok. 20 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Puklus - mówisz o leżakowaniu w opakowaniu czy w użyciu ? O użytkowaniu, nie tylko ja to zauważyłem, po jakimś czasie hamulec wyraźnie traci na mocy, zaczyna jęczeć bez powodu i w ogóle .... nie wiem czy wszystkie czy tylko niektóre ... moje g01s tak miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi