edanny Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Jestem nowy, więc na wstępie Witam wszystkich:) Złożyłem, z kolegą prawie "nowy" rower. Dodam, że jestem laikiem, w te klocki. Zauważyłem, że nie mogę równo (odstęp od widełek) zamocować tylnego koła. Rama jest najprawdopodobniej pod kasetę "ósemkę", taka jest założona. Szpilka również rzekomo pod "ósemkę"(fakt, że mam cienkie koła-Alexrims X2100). A w momencie dokręcania szybkozamykacza, lewa część widelca (rama) ewidentnie przy dociskaniu, dociska się wraz, z szybkozamykaczem i, w ten sposób odstęp lewego widelca jest mniejszy względem koła niż prawego widelca (tam gdzie kaseta). Nie mogę zamontować równo koła pomiedzy widelcem. Rama aluminium: SCOTT CHENOA (po tuningu) Pytań kilka: Czy może kupić inną szpilkę (krótszą)? Czy może powinna być kaseta "dziewiątka" i dłuższa szpilka? Czy to "zdrowe", normalne, że rama (lewa część widelca tak "gładko" się "wygina", w stronę koła? Czy może to żaden problem i po prostu dać podkładkę pomiędzy ramę (lewa część widelca), a konus koła lub pomiędzy ramę,a zamknięcie szybkozamykacza (celem wyrównania odległości pomiędzy kołem a widelcem)? Jeszcze jedno pytanie....Nie związane, z wątkiem głównym...Gdzie, w Łodzi (Łódź-Górna), wycentruje dobrze koło (lekko scentrowane), bez wydawania majątku:) Dodam zdjęcie (co nieco widać):
Fenthin Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.