flor3q Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam, mam problem ponieważ w moich avid elixir 1 wokuł tłoczka przy naciśnięciu klamki wycieka płyn. A więc mam pytanko czy da się to naprawić i czy się opłaca? Jeśli tak to proszę powiedzieć jak tą usterkę naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giercio28 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 To uszczelka Jak masz na gwarancji to zapytaj czy możesz wysyłać, a jak nie to niech tutaj ktoś podrzuci stronkę z uszczelkami.. Ja ją miałem w zakładkach, ale po formacie kompa wszystko mi się usunęło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/avid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flor3q Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 To uszczelka Jak masz na gwarancji to zapytaj czy możesz wysyłać, a jak nie to niech tutaj ktoś podrzuci stronkę z uszczelkami.. Ja ją miałem w zakładkach, ale po formacie kompa wszystko mi się usunęło :/ a czy takie coś będzie pasować? http://allegro.pl/uszczelka-tloczka-zacisku-elixir-21-mm-i4046482204.html#tabsAnchor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Wypadałoby wyciągnąć tłoczek, który przecieka i sprawdzić nie tylko uszczelkę ale także powierzchnię tłoczka. Może być podrapany, uszczerbiony, wtedy uszczelka nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 a czy takie coś będzie pasować? http://allegro.pl/uszczelka-tloczka-zacisku-elixir-21-mm-i4046482204.html#tabsAnchor będzie pasować. Kup sobie od razu zestaw do odpowietrzania gdzies na allegro.(ca 40zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 żeby nie zaśmiecać forum zapytam tutaj: chodzi o elixir 5, odpowietrzam zacisk zgodnie z instrukcją/filmikami itd/ bąble ładnie idą, przestają, zaciskam -> biorę się za odpowietrzanie klamki, zasysam strzykawką płyn idą bąble, ale przy dużym "wyciągnięciu strzykawki" słyszę, że przez klamkę dostaje się powietrze, układ jakoś traci szczelność i znów się zapowietrza... czy to wina tej samej uszczelki ? czy raczej cały tłoczek do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 A może problem leży w połaczeniu króćca z otworem w klamce do odpowietrzania? Masz może w tym miejscu mały oring chociaż jeden, a najlepiej dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 mam, dzwięk przeciskającego się powietrza słychać dokładnie z tego miejsca gdzie wchodzi popychacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi