Skocz do zawartości

[naprawa] zepsuta stopka

Gość natka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej,

ma rowerze jeżdżę amatorsko, wolę mojego roweru niż zatłoczony tramwaj :>

dziś spokojnie zostawiłam rower pod piekarnią, lecz gdy wróciłam i chciałam ruszyć w dalszą trasę okazało się że nie mogę odhaczyć stopki.

wrociłam ciągnąc za sobą rower z "postawioną stopką" zahaczając o każdą nierówność chodnika :|

teraz właśnie odkręciłam ją od roweru, trzymam w swoich dłoniach i nei wiem co dalej.

chciałam w google wyszukać ale nawet nei wiem jakie hasło wpisać :D

będę wdzięczna za każdą pomoc, chociażby zdjęcie dobrze złożonej stopki ale tak od środka żebym wiedziała jak się wzorować :)

Napisano

uuu....myślałam,że ta część roweru tak sięnazywa, widocznie to ja sama ją tak nazwałam, łups :D

chodzi "stopkę" o którą opieramy rower jak chcemy go zostawić np pod piekarnią ;]

oj taki prosty pręt ze sprężynką :)

<to wyzej to też byłam ja :D>

no właśnie problem w tym,że nie mam możliwości zrobienia fotki :glare:

wiem że w sumię błahostka to jest, ale może dowiem się jak ta część roweru się wogóle nazywa ;)

Napisano

kurde, aż wstyd...na ramie ma napisane "Magnum" i "Passeo Trekking" :)

w sumie to chyba rowerek sam w sobie nie jest ważny :D

bo ta "stópka" to w wiekszości rowerków jest <chyba, teraz to już zwątpiłam ;)>

przeszukuję strpny w necie,ale nei mogę znależć "stopki" :>

no to jest takie coś metalowe, o co można oprzeć rower.

jedni opierają o drzewo, inni o ścianę, a jeszcze inni mają "stopki" i na nich opierają :>

jednym puknięciem nogą w nią się rozkłada ona i można zostawić roerek, a drugim puknięciem się składa ;]

i ja mam problem właśnei z tym drugim :D

nóżka!! :D

Napisano

kup w sklepie technicznym /najlepiej w sklepie rowerowym

smar w aerozolu "WD-40" i spryskaj nim elmenty ruchome nóżki

jesli to nie pomoże to wyrzuć ta nóżkę

a może sie zarejestrujesz i zaczniesz z nami swoją przygode rowerową

pozdrówko zachęcające

Napisano

o jejuś,

jak przyjmujecie takie żółtodzioba do swojej społeczności to nie smiem odmówić :D

stopkę odmontowałam i skorzystam z waszych rad,

dzieki bardzo za pomoc

kłaniam się do stópek :lol: jurasekowi za jego niezwykłą cierpliowść dla "niewiedzących" :)

Napisano

kup w sklepie technicznym /najlepiej w sklepie rowerowym

smar w aerozolu "WD-40"

To już chyba taniej wyjdzie nową nóżkę kupić:rolleyes:

poza tym warto przyjrzeć się mechanizmowi czy coś go nie blokuje (może masz stopkę z blokadą, którą troszkę inaczej się składa?;) )

Daj znać czy stópka żyje:)

Gość Gość
Napisano
uuu....myślałam,że ta część roweru tak sięnazywa, widocznie to ja sama ją tak nazwałam, łups biggrin.gif

chodzi "stopkę" o którą opieramy rower jak chcemy go zostawić np pod piekarnią ;]

oj taki prosty pręt ze sprężynką

Hehe, to chyba się właśnie "stopka" nazywa, ale nasze pytania o zdjęcie były spowodowane tym, że właśnie nie każda ta... to urządzenie :D to prosty pręt ze sprężynką. :) W starym rowerze mam właśnie taką z blokadą... A teraz wcale - zbędny ciężar, hie, hie. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...