Gość natka Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 hej, ma rowerze jeżdżę amatorsko, wolę mojego roweru niż zatłoczony tramwaj :> dziś spokojnie zostawiłam rower pod piekarnią, lecz gdy wróciłam i chciałam ruszyć w dalszą trasę okazało się że nie mogę odhaczyć stopki. wrociłam ciągnąc za sobą rower z "postawioną stopką" zahaczając o każdą nierówność chodnika :| teraz właśnie odkręciłam ją od roweru, trzymam w swoich dłoniach i nei wiem co dalej. chciałam w google wyszukać ale nawet nei wiem jakie hasło wpisać będę wdzięczna za każdą pomoc, chociażby zdjęcie dobrze złożonej stopki ale tak od środka żebym wiedziała jak się wzorować
jurasek Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 nie wiemy co to za stopka choć jako Natka pewnie stopki masz ładne może wystarczy tylko przesmarować pozdrówko współczujące
Lusza Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Cześć! Daj fotkę tej stopki, żeby było wiadomo, o czym mamy mówić.
Gość natka Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 uuu....myślałam,że ta część roweru tak sięnazywa, widocznie to ja sama ją tak nazwałam, łups chodzi "stopkę" o którą opieramy rower jak chcemy go zostawić np pod piekarnią ;] oj taki prosty pręt ze sprężynką <to wyzej to też byłam ja > no właśnie problem w tym,że nie mam możliwości zrobienia fotki :glare: wiem że w sumię błahostka to jest, ale może dowiem się jak ta część roweru się wogóle nazywa
Gość natka Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 kurde, aż wstyd...na ramie ma napisane "Magnum" i "Passeo Trekking" w sumie to chyba rowerek sam w sobie nie jest ważny bo ta "stópka" to w wiekszości rowerków jest <chyba, teraz to już zwątpiłam > przeszukuję strpny w necie,ale nei mogę znależć "stopki" :> no to jest takie coś metalowe, o co można oprzeć rower. jedni opierają o drzewo, inni o ścianę, a jeszcze inni mają "stopki" i na nich opierają :> jednym puknięciem nogą w nią się rozkłada ona i można zostawić roerek, a drugim puknięciem się składa ;] i ja mam problem właśnei z tym drugim nóżka!!
jurasek Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 kup w sklepie technicznym /najlepiej w sklepie rowerowym smar w aerozolu "WD-40" i spryskaj nim elmenty ruchome nóżki jesli to nie pomoże to wyrzuć ta nóżkę a może sie zarejestrujesz i zaczniesz z nami swoją przygode rowerową pozdrówko zachęcające
natka_pietruchy Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 o jejuś, jak przyjmujecie takie żółtodzioba do swojej społeczności to nie smiem odmówić stopkę odmontowałam i skorzystam z waszych rad, dzieki bardzo za pomoc kłaniam się do stópek :lol: jurasekowi za jego niezwykłą cierpliowść dla "niewiedzących"
Biera Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 kup w sklepie technicznym /najlepiej w sklepie rowerowym smar w aerozolu "WD-40" To już chyba taniej wyjdzie nową nóżkę kupić poza tym warto przyjrzeć się mechanizmowi czy coś go nie blokuje (może masz stopkę z blokadą, którą troszkę inaczej się składa? ) Daj znać czy stópka żyje:)
natka_pietruchy Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 ech... wiedzieliście, że nóżki mogą mieć blokady....
GZA20 Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 No moga mogą miec blokady . Osobiście "stópki" nie miałem w swoim rowerze od...zawsze .
Robert Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 stopka, nóżka jeden pies ważne że znów działa i spełnia swoje zadanie mimo że ja takiej nie posiadam
Gość Gość Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 uuu....myślałam,że ta część roweru tak sięnazywa, widocznie to ja sama ją tak nazwałam, łups biggrin.gif chodzi "stopkę" o którą opieramy rower jak chcemy go zostawić np pod piekarnią ;] oj taki prosty pręt ze sprężynką Hehe, to chyba się właśnie "stopka" nazywa, ale nasze pytania o zdjęcie były spowodowane tym, że właśnie nie każda ta... to urządzenie to prosty pręt ze sprężynką. W starym rowerze mam właśnie taką z blokadą... A teraz wcale - zbędny ciężar, hie, hie.
jurasek Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 więc jak nóżka stopka podpórka działa to 'żóltodzioba " zapraszamy do innych tematów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.