bartnik Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 szukając jak zwykle czegoś zupełnie innego znalazłem takie coś - jeżeli nie zamierzamy wolnobiegu wyrzucać do kosza, może być alternatywą dla wkręcania(gięcia zębatek) w imadle do kupienia np tu http://domtechniczny24.pl/szczypce-zaciskowe-morsa-lancuchem-yt2469-p-12447.html - nie mam z nimi nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Troszkę nie rozumiem zastosowania tego klucza do wolnobiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Bo to klucz do wymiany filtra oleju. i W ostateczności można jednak użyć zamiast bacika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 A do wolnobiegu nie trzeba bacika więc dlatego nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Wolnobieg jak sie nieraz zatnie to trzeba niezłej siły żeby go odkręcić. Ja mam patent zakładam klucz na klucz do wolnobiegu i uderzam dwukilowym młotkiem zawsze puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Ja dużym/długim oczkowym, ale co to ma wspólnego z tym kluczem łańcuchowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Też nie kumam ... jak wolnobieg złapie na amen to zapinam klucz do wolnobiegu w imadło i targam całe koło. W ekstremalnym przypadku rozbieram wolnobieg tak aby na piaście został tylko jego korpus u go łapie w imadło. Chyba ze bartnik jednak myślał o kasecie i przedstawił alternatywę dla bacika ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 chyba macie rację - trochę mi się pokisiło - jak się załapie tym za zębatki - to i tak nie da nic , bo w kierunku odkręcania (do tyłu) przecież zapadki przeskakują, a blokują przy dokręcaniu. Ja jeżdżę na kasetach (kiedyś - w czasach wigry -nie rozkręcałem roweru wcale) -ale mam bacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Też nie kumam ... jak wolnobieg złapie na amen to zapinam klucz do wolnobiegu w imadło i targam całe koło. To urządzenie na pewno pozwoli rozebrać wolnobieg, zdjąć zębatki nikt tego nie stosuje...ale na pewno w tym by pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.