xaxa Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Przymierzam się do zakupu pierwszego roweru. Rowerem tym będę jeździł do pracy przez las a w weekendy wycieczki w wąwozy. Dlatego stawiam na rower MTB. Zastanawiałem się nas Meridą, Scottem, Authorem. Znalazłem u siebie w okolicy używkę Authora cena niecałe 3000 zł. Byłem oglądać ten rower i powiem szczerze, jak na wiek to jest bardzo zadbany, kiedyś kosztowała ponad 7 tyś. zł tak twierdzi sprzedający. Dokumentów do niego nie posiada, ale podczas sprzedaży powiedział że napiszemy umowę. Nie wiem czy taka umowa coś mi da w przypadku gdyby ktoś stwierdził iż rower jest kradziony. Waga roweru coś w granicy 10 kg. Rowerem przejechałem dosłownie 300 m, jechało mi się dobrze, rama dobrze dobrana pod mój wzrost. Jako że jest to mój pierwszy wyczynowy rower nie wiedziałem nawet jak się zmienia przerzutki (w hamulcach), i jeszcze blokada amortyzatora przedniego. O co spytać sprzedającego, co sprawdzić. Czy może lepiej jest poszukać jakieś obeznanej osoby aby pomogła w zakupie. Niestety osobiście nikogo nie znam kto mógłby mi w tej chwili pomóc w zakupie. Więc jestem zdany na siebie i chętne osoby do pomocy z tego forum na co bardzo liczę. Każda rada będzie dla mnie cenna. Specyfikacja roweru: Author Introvert Przerzutka przód, tył XT Korba XT Piasty XT Amortyzator Manitou Black Elite 120 mm z blokadą A teraz moje dane; wzrost 181 cm waga 64 kg
Fenthin Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.