michalMtBXcT Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak odtłuścić tarcze avid g2cs w domowym zaciszu tak żeby przygotować je do pracy z klockami żywicznymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Wyszoruj je szczoteczką do zębów wodą z płynem do naczyń, najlepiej Ludwikiem, potem opłucz pod bieżącą wodą. Wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ok zrobię tak jak mówisz i zobaczę jakie będą efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 JA tak robiłem a mam g2cs jeno zamiast szczoteczki używałem palców, gołych bo płyn nie jest specjalnie żrący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie wiem czy nie przypadkiem kwasek cytrynowy, bo mój odtłuszczacz ma taką woń, ale głowy bym sobie uciąć nie dał Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak chcesz zaszaleć kup za 5zł butelkę benzyny ekstrakcyjnej lub rozpuszczalnika nitro, przetrzyj nasączoną nim szmatką i po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ewentualnie natrzyj nitro i podpal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Pewnie nawet nie zdążyłby podpalić ... jeżeli o tarcze chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 A nie najłatwiej jest użyć zmywacza/odtłuszczacza do tarcz hamulcowych i innego typu urządzeń. Wurth robi takie coś? Wydatek znikomy, a efekt bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Generalnie odtłuszczacz do tarcz, to mieszanina rozpuszczalników organicznych: http://cempol.pl/msds/lib/exe/fetch.php/permatex:60-070_odtluszczacz_do_tarcz_hamulcowych.pdf Benzyna ekstrakcyjna powinna być wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 A nie najłatwiej jest użyć zmywacza/odtłuszczacza do tarcz hamulcowych i innego typu urządzeń. Wurth robi takie coś? Wydatek znikomy, a efekt bdb. Najłatwiej użyć wody z płynem do naczyń, bo efekt zamierzony daje, a wydatek żaden (płyn każdy w domu ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbaranek Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Gdy odtluszczacie tarcze to ściągacie je z kola czy nie? From Lumia 820 with Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kns3k Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Najrozsadniej zdjac tarcze:-) chyba ze chcesz pozalewac łożyska jakimiś szpecjalami i wyplukac smar. Wysłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Możesz nawet nie wyjmować kola z roweru a roweru z piwnicy a piwnicy ... nie no piwnicy raczej nie ruszysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Dzieki za odpowiedzi tarcze wyczyscilem woda z plynem do naczyn , za jakis czas zobacze jaki to dalo efekt bo jeszcze hamulce nie dotarly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 ja sobie zawsze robie dosc gęsty roztwór z ludwika,biore czystą gąbeczke i jazda mam g3cs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja tarcze odtłuszczałem w Wurth'u + szczoteczka do zębów. Po kąpieli suszenie na ręczniczku papierowym i zakładanie. Przy okazji wymieniłem zużyte klocki hamulcowe i teraz czekam na jazdę testową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Tarcze odtluszczone w plynie do naczyn i z hamulcami shimano deore br m615 klocki żywiczne hamują jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid828828 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Najlepszy jest wysokoprocentowy alkohol izopropylowy. Zadne plyny, czy benzyny. Sa za tluste i tarcze beda piszczec. Tyczy sie to nawet zmywacza do hamulcow np. Würth. Zdaja one egzamin w samochodzie. W tarczach rowerowych juz nie. Polecam srodek w sprayu o nazwie Metal Clean (niestety drogi). Lepszego srodka jeszcze nie uzywalem. Jest to wlasnie izopropyl. Nie trzeba demontowac tarczy, a nawet kola. Psika sie na papier z rolki lub szmatke i wyciera. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 No popatrz, a mi nie piszczały po umyciu płynem do naczyń. Magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 tyczy sie to nawet zmywacza do hamulcow np. Würth. Używałem i nic nie piszczało. Używałem też innych, np Brakleen i też była cisza. Myłem tarcze Ludwikiem i było miodzio, myłem benzyną ekstrakcyjną i było cicho, myłem benzyną bezołowiową 95, zmywaczem do paznokci, nitro, kwaskiem cytrynowym, płynem do podłóg, chusteczkami do mycia rąk nawet płynem do spryskiwaczy z Lidla myłem. I było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid828828 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Coz tu wiecej dodac.. Polak potrafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Mi po umyciu płynem też nie piszczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Coz tu wiecej dodac.. Polak potrafi... Cóż, rzeczywiście na tle innych nacji wyróżniamy się kreatywnością. I to nas różni od tych, którzy tylko części potrafią wymieniać-tego można dość szybko nauczyć średnio inteligentnego szympansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid828828 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 To prawda. Kreatywnosci nam nie brakuje i przy kazdej okazji podaje to za przyklad. Jednak niektorzy nie zauwazaja granicy, przy ktorej konczy sie zdrowa kreatywnosc, a zaczyna druciarstwo, fuszera i cwaniactwo. To dlatego w polsce np. trudno kupic samochod z oryginalnym przebiegiem albo nie pospawany z dwoch.. Przyklady mozna mnozyc godzinami..Tego naprawde nie nauczylbys szympansa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi