Skocz do zawartości

[rower] do DH Proszę o pomoc

Vitkorez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo jestem nastawiony raczej na fulla ale alternatywy zawsze mile widziane :)

Co myślisz o tym Stinkaczu? W tym stanie wart swojej ceny?

• Mod Team
Napisano

0 Informacji ... to stara kona skok 150mm, ciężkie bydle. ogólnie jak sie ją kupi trzeba najpierw zrobić porżadny serwis wymienić płyn w hamulcach etc. Cena stanowczo za duza. za 1800 można by negocjować.

• Mod Team
Napisano

Może i się znajdzie ale jak sam nie będziesz szukał to ci nikt na tacy nie poda :P

"Błogosławieni ci co gitary nie zawracali a google używali" :P

Napisano

I wrzucasz znowu Stinky prawie taki sam, jeszcze droższy i pytasz się czy może być. Stinky to staroć a co za tym idzie większość egzemplarzy jest mocno styrana więc cena takiego roweru poniżej 2k jest adekwatna a nie prawie 3k.

Ten iron lepszy ale trzeba by zobaczyć amor bo ze zdjęć wynika ze ma jakieś obicia goleni.

Oczywiście to go nie dyskwalifikuje bo rysy same w sobie nie muszą być problemem ( w takim sporcie trudno tego uniknąć) ale warto by się temu przypatrzeć jak to głębokie jest.

Ogólnie to tak przeleciałem aledrogo i w cenie do 3k to "szału nima".

Z tego co widziałem to ten Iron co link dałeś chyba najbardziej godny uwagi.

• Mod Team
Napisano

Kona wygląda znośnie ale tylko koło jakieś marne, hamulce zatłuszczone, miałem niedawno u siebie taką kone z tarczami 200mm moich 65kg nie moglem zatrzymać ... , 66 to bardzo dobry widelec ale trzeba dokładnie dopytać w jakim stanie itd ... ogólnie fajna kona ale za droga :D

Kuń ... kuń ma starego Juniota T całkiem niezły widelec ale widzę ze ma lewą goleń trochę ubita, i znów hamulce ... i pisze ze damper do serwisu. To rower dla mnie bo ja sobie wszystko dam zrobię ... i tez jest za drogi trochę. Bez osobistego obejrzenia z kimś kto ogarnia temat nie zaryzykowałbym kupna takiego sprzętu.

• Mod Team
Napisano

Rower do DH to

- rama przed wszystkim porządna rama i damer.

- dobry wideł

- dobre heble

- dobre tylne koło

reszta może być nawet z makrokesza :D nie no bez przesady, ale nie ma parcia.

Napisano

Dzięki za pomoc. Chyba poskładam trochę kasy i złożę sam nówkę. Ale to na przyszły sezon.

Tylko zdaj sobie sprawę z tego ze jak masz zamiar składać nówkę i to jeszcze fulla to bez przynajmniej 6k nie masz co podchodzić do tematu.

Myślę że zbyt łatwo się  zniechęcasz bo można znalezć fajny używany rower tylko to nie jest tak że wchodzisz w neta a one tam już czekają.

A Puklus to pisał chyba o składaniu.

Jaki model? Zależy od portfela.

przykładowo dwa z popularniejszych modeli :

http://allegro.pl/rower-giant-glory-dh-i4097246053.html

http://allegro.pl/specialized-big-hit-2010-boxxer-race-fr-dh-i4094236765.html

A aj mam poskładane coś takiego.

http://rowerowy.interbikes.eu/file/38407/mondraker--rower-prayer-2014-1.jpg

Napisano

Pewnie. Ale jeśli miałbym składać to rozłożyłoby się to w czasie i wtedy taką kasę mógłbym wydać. A co do używek to pewnie będę sprawdzał i w razie czego wrzucę coś tutaj. 

Napisano

Fajny ten Spec :) jedynie ten damper ale jeszcze trochę by wytrzymał pewnie.... a tak wg Ciebie to coś jeszcze do serwisu?

Napisano

Tulejka dampera to n ie problem, a co jeszcze to się okaże w czasie eksploatacji.

Ogólnie w takim rowerze do ekstremy to co chwilę jest coś do poprawki i przeserwisowania co wynika z charakteru eksploatacji i skomplikowania konstrukcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...