maciucius Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Witam Kupuję rower Radon ZR Race 29 6.0 SRAM. http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-SRAM_id_25111_.htm#rotate Są tam hamulce Avid Elixir 1, jednak chcę je zmienić na deore m615 albo slx m675. Niestety na stronie producenta nie ma opisanych tych tarcz. Bardzo proszę o informacje, czy do tych tarcz można zamontować hamulce shimano? Albo może jakaś lepsza propozycja odnośnie hamulców? Budżet - 500 zł. Jeżeli był już taki temat to bardzo przepraszam, chodzi mi właśnie o te tarcze. Proszę o odpowiedzi, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Tak można zamontować . Tarcze nie mają wpływu na kombatybilność z tym jaki hamulec sobie zamontujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Tarcze i hamulce można mieszać. Warto zawsze zwrócić uwagę na szerokość powierzchni ciernej tarczy i klocków hamulcowych. Tutaj masz podgląd o co chodzi. Tarcza G2CS i HS1 oraz klocki od Juicy. Ja posiadam tarcze HS1 i hamulce SLX (665) i wszystko jest w porządku. Ale patrząc na zdjęcie klocków do 675 nie powinny nachodzić na ramiona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciucius Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Tarcze i hamulce można mieszać. Warto zawsze zwrócić uwagę na szerokość powierzchni ciernej tarczy i klocków hamulcowych. Tutaj masz podgląd o co chodzi. Tarcza G2CS i HS1 oraz klocki od Juicy. Ja posiadam tarcze HS1 i hamulce SLX (665) i wszystko jest w porządku. Ale patrząc na zdjęcie klocków do 675 nie powinny nachodzić na ramiona: Jak te hamulce slx? Inwestować czy zostać przy nowych deore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jak już słusznie chcesz wymienić to na konkret a takim jest SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Bierz SLX M675 . M665 ma miększe klamki i mniej siły hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciucius Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4098595493. O tych hamulcach mówicie? Jak z montażem? Skracanie linki to duży problem? Musze oddać do serwisu czy zrobię to sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Skracanie linki to duży problem? Musze oddać do serwisu czy zrobię to sam? W tych hamulcach nie ma żadnej linki. Są przewody, które są wypełnione olejem. Aby je skrócić musisz mieć taką oliwkę: oraz zestaw do odpowietrzania. Jest z tym chwila roboty. Jeżeli masz wszystko i lubisz grzebać we własnym sprzęcie to zrobisz sam. Jeżeli nie masz pojęcia to lepiej oddać do serwisu. Zapytaj się na aukcji czy można skrócić przewody na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciucius Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 @pawel1315 tak przepraszam, pomyliłem się. Z rozpędu to napisałem o tej lince. Chyba jednak poproszę o skrócenie na aukcji. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi