bartek9120 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Witam. Od jakiegoś czasu przeglądam Internet w celu znalezienia odpowiedniego dla siebie roweru mtb. Poczytałem również sporo tematów na forum, ale nie udało mi się jednoznacznie nic wybrać. Szukam roweru głównie na dojazdy do pracy (kilka kilometrów przez miasto, po dziurawych chodnikach, krawężnikach) oraz w weekendy wypady gdzieś za miasto do lasu. Nie zależy mi na tarczowych hamulcach, czy wyszukanym osprzęcie. Chciałbym aby rower był po prostu w miarę możliwości wytrzymały i niezawodny, żeby wytrzymywał od czasu do czasu mocniejsze traktowanie. Co by mi się nie rozleciał jak sobie zeskoczę z jakiegoś krawężnika czy coś w tym stylu. Określiłem sobie cenę na +/- 1000zł aczkolwiek zastanawiam się czy w tej cenie uda się ogarnąć coś porządnego. Dlatego też piszę, żeby zasięgnąć Waszej opinii. W razie czego lepiej poczekać i odłożyć więcej kasy i wtedy kupić raz a porządnie. Znalazłem Krossa Hexagon X1, ale wyczytałem, że lepszy będzie do delikatnej jazdy. Rowery z Decathlonu też mają różne opinie. Wzrost - 182, waga - 85kg Może ktoś ma fajny wytrzymały rower w mniej więcej takim przedziale cenowym, który mógłby polecić? Z góry dzięki za pomoc.
Tadeus Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Kands 1300, Lazaro Evolution V3, albo Rockrider 5.2 z Decathlonu. Hexagony zupełnie się nie opłacają.
bartek9120 Napisano 26 Marca 2014 Autor Napisano 26 Marca 2014 Kands i Rockirder bardzo fajne. Orientujesz się może jak wygląda temat serwisu/napraw gwarancyjnych? Nie ma problemów?
premier2 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.