Skocz do zawartości

[koła] DT Swiss x1600

tylkoNiedzielny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zastanawiam się nad zmianą kół, wstępna selekcja wyłoniła mi zestaw DT Swiss x1600. Stoją 840 zł za komplet.

Moje pytanie: czy znajdę coś lepszego w podobnej cenie?

Firma nie ma dla mnie znaczenia, ważę 65kg, zależy mi na wytrzymałości i niskiej masie.

Pozdrawiam!

Napisano

Masz napisane na stronie bs ze sa kompatibilne z systemami uszczelniającymi.

Moim zdaniem nic lepszego nie kupisz w tej cenie biorac pod uwage ze z tylu masz swietna piaste dt 350 ktora ja ostatnio kupilem za 550zl a tu komplet kol za 870 :-)

Napisano

O kurde super waga i jeszcze tarcze na Central Lock! Nie musiał bym nowych kupować :D

Muszę to obgadać w domu z moją księgową :@

Widzę że jest tam też ver qr15

http://www.bikestacja.pl/pl/kola-i-opony/kola/kola-fabryczne-dt-swiss/kola-dt-swiss-x1600-qr15-26-50-taniej.html

Co to qr15 oznacza? Cena taka sama.

Piasty z łożyskami maszynowymi, przednia 2, tylna 4 łożyska. Piasta tylna posiada system ratchet

Chodzi o ten system ratchet? Co to w ogóle jest?

Napisano

Nówki, ponadto zależy mi na tym żeby używać ich z TL. Na stronie DT Swiss nie ma już informacji o tym secie więc nie wiem czy będą grały z TL

są tubeless ready, tak jest napisane na obręczy

Napisano

Ok, znalazłem wymiary wewnętrzne X1600, jakby kogoś interesowało - to 17,8 mm, a zewnętrzne to 24 mm.

Czyli teoretycznie pod opony max 2,2-2,3.

Napisano

Jesteś pewny? :)

Znalazłeś X1600, pod linkiem chowają się M1600 - szersze.

oto szczegóły, odpowiedz od dystrybutora:

Koła DT X 1600 zbudowane są na piastach DT 350 oraz feldze DT X 430 o wymiarach:

- szerokość zewnętrzna: 23,8 mm

- szerokość wewnętrzna: 18 mm

Natomiast koła M 1600 również na piastach DT 350, ale na feldze DT M 480. Poniżej wymiary:

- szerokość zewnętrzna: 26 mm

- szerokość wewnętrzna: 19,5 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...