Skocz do zawartości

[Uchwyt na rowery] Co wybrać?

Kowal191089

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Rowery wybrane, Kand Elite Pro wersja męska i damska.

Teraz pora na pomysł jak je przechowywać w mieszkaniu...

Jaki wieszak możecie polecić aby na jednym zmieścił się zarówno męski jak i damski trekk?

Wolałbym aby można je było powiesić w pozycji "do jazdy", mam nad nieużywanym łóżkiem trochę miejsca i chciałbym aby rowerki tam sobie wisiały (stąd pozycja "do jazdy" a nie kołami do góry). Co wybrać?

• Mod Team
Napisano

mam nad nieużywanym łóżkiem trochę miejsca

A jak błotko kapnie na głowę lub przeszkodzi w w damsko męskich igrzyskach? :P

Napisano

A jak błotko kapnie na głowę lub przeszkodzi w w damsko męskich igrzyskach? :P

Nad sypialnią bym ich nie powiesił :D

W osobnym pokoju, który trochę traktujemy jako magazynek stoi sobie stare łóżko tak w razie nagłego zlotu znajomych na noc, stąd nad nim chcemy powiesić rowerki bo gdzie indziej niestety miejsca w bloku nie mamy, a do piwnicy na pewno nie będę ryzykował...

Napisano

ja jestem za uchwytami tego typu:

http://allegro.pl/euro-wieszak-na-rower-rowerowy-roweru-uchwyt-inox-i4058078506.html

u mnie wiszą 4 rowerki ale w garażu :) jedyny minus to uwalone ściany - ale to garaż więc nie bardzo na to zwracam uwagę

na 2 rowery - wypadało by tez mieć zabezpieczenie jakieś - może naklejkę ścienną fajną - na wysokości pedałów

http://allegro.pl/wieszak-na-rower-2-rowery-uchwyt-hak-space-duo-50-i4068713519.html

miałem tez kiedyś windę ale szybko sprzedałem rozwiązanie nie dla mnie

_____

szukając w google grafika jest również sporo ciekawych rozwiązań - tylko nie zawsze tanich ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Krótko i na temat

Zalety

-rowery zajmują mało miejsca  ( warto wieszać je na odwrót tzn. jeden kołem przednim w góre , drugi do dołu )

-prosty montaż

-rowery wiszą stabilnie (cieżka holenderka)

Minusy

-ja swoje kupiłem w Castoramie i śruby montażowe musiałem kupiłć większe

-słabo to wygląda na ścianie w mieszkaniu ( ja swoje przerobiłem dokładając bejcowaną deskę pod spód , ładniej to wygląda i nie brudzi ściany)

-wyrabia się z czasem blokada 

Mimo wad polecam. Cena adekwatna do produktu. Moim zdaniem lepiej wydać 20 zł na taki wieszak niż 300 a wiadro na ścianie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...