Skocz do zawartości

[stroj] kolarski za maks 210zł

g3rman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki poleciecie strój kolarski za ok 200zł(tx. koszulka + spodenki)??

Ja kupiłem niedawno zestaw Accent Avio:

-koszukla 99zł

-spodenki z szelkami 109zł

Spodenki są bardzo dobre, więcej nie kupię spodenek bez szelek.

Nic nie ciśnie w pasie przy dużym pochyleniu, a spodenki idealnie leżą i nic się nie zsuwa.

Koszulka też dobra, tylko materiał trochę delikatny - podatny na zaciąganie.

Do spodenek nie mam zastrzeżeń, wkładka jest bardzo dobra, a szelki z siatki przewiewne i zupełnie ich nie czuć, a dodatkowo nerki i plecy są chronione.

Koszulka może tylko sie pozaciagać, jak się jeździ przez jakieś ostre zarośla.

Napisano

Na szelkach. Jedyny minus, że jak ściągniesz koszulkę to i tak się sensowanie nie opalisz :rolleyes:.

Te bez trzeba często w trakcie jazdy poprawiać, bo się trochę zsuwają co jest strasznei irytujące.

Napisano
tutaj gość ma całkiem fajne stroje spodenki+koszulka za ok.150zł mi najbardziej podoba się z nich "komplet TORQBAR + BIKE MOUNTAIN TEAM" nawet ładnie dobrany. :rolleyes:
Napisano

Ale nie ma zawiele informacji o jakości wkładki - pampersie. A jest to w zasadzie punkt krytyczny w spodenkach. Skuszony ceną niższą niż u konkurencji kupiłem spodenki Meridy z wkładką Hygenetic czy jakoś tak. W każdym razie w spodenkach na trasach powyżej 40km nie szło wytrzymać, bo tak obcierała wkładka.

Ze swojej strony gorąco polecam spodenki Biemme Special. Cena 100zł. Lycra & Coolmax by DuPont - czyli orginalne materiały - niewiele wyciągający się materiał (a spodenki piorę praktycznie codziennie (w pralce) bo mam tylko jedne) i porządna a zarazem delikatna dla skóry wkładka również z firomowego materiału.

A co do koszulki, to tutaj za 110zł masz dużo różnych możliwość. Łącznie z zakupem dwóch koszulek! (np. zeszłoroczne koszulki LBM są dostępne do kupienia po 50zł - jak za tą cenę całkiem niezła koszulka) albo jedną lepszą - Coolmax'ową bp. Biemme za 90zł, Mount&Wave za 100zł i wiele innych.

Napisano

Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Endi z Coolmax'em by DuPont.

I mam jeszcze takie pytanko - czy w spodenkach z pampersem jeździ się bez bielizny? ;)

Napisano

Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Endi z Coolmax'em by DuPont. 

Jeżdzisz w nich może ??

Tak, jeżdżę <_<

Sprawują się bardzo dobrze...

Napisano

nigdy nie miałem stroju kolarskiego. Wieć nie wiem jaki rozmiar bedzie dla mnie dobry to moze lepiej w sklepie kupić, niż na allegro??

Napisano

na alllegro widziłaem komplety strojów za około 230 zl o ile pamiętam ( skarpetki,rękawiczki,spodenki na szelkach i koszulka rozpinana do polowy) wszystko to byly komplety grup kolarskich CSC,Fassa Bortolo czy Once

Napisano

Fokus a ile masz wzrostu itp. i jaki masz rozmiar bo się zastanawiam nad swoim rozmiarem:

ja mam: 186 cm wzrostu, 83 cm w pasie i 78 kg wagi.

Pozdr.

Napisano

Fokus a ile masz wzrostu itp. i jaki masz rozmiar bo się zastanawiam nad swoim rozmiarem:

ja mam: 186 cm wzrostu, 83 cm w pasie i 78 kg wagi.

Pozdr.

181cm, ok.94cm w pasie i 93kg wagi.

Mam spodenki rozmiar L i są oki, mimo że wg rozmiarówki powinny być XL - swoją drogą zamawiałem XL, a przyszły L i już ich nie odsyłałem, bo pasują ;)

Napisano

No i właśnie nie wiem jakie wziąć bo wg wzrostu wychodzi mi XL a wg "pasa" M - może ktoś coś doradzi ??

Pozdr.

Może zapytaj sprzedającego - fachowy gościu, także może coś doradzi...

Napisano

No i właśnie nie wiem jakie wziąć bo wg wzrostu wychodzi mi XL a wg "pasa" M - może ktoś coś doradzi ??

Pozdr.

Poproś sprzedawcę o rzeczywiste rozmiary w cm.

Ja mam np. koszulke M, a spodenki XL i jeszcze są trochę ciasne w udach.

Nie ma co sugerować się numeracją, bo i tak każda firma ma trochę inne rozmiary przy tym samym oznaczeniu.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...