g3rman Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Jaki poleciecie strój kolarski za ok 200zł(tx. koszulka + spodenki)??
DENI Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 z tego co pamietam bikeworld mial zestaw w takiej cenie a bylo praktycznie wszystko
majstermod Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Jaki poleciecie strój kolarski za ok 200zł(tx. koszulka + spodenki)?? Ja kupiłem niedawno zestaw Accent Avio: -koszukla 99zł -spodenki z szelkami 109zł Spodenki są bardzo dobre, więcej nie kupię spodenek bez szelek. Nic nie ciśnie w pasie przy dużym pochyleniu, a spodenki idealnie leżą i nic się nie zsuwa. Koszulka też dobra, tylko materiał trochę delikatny - podatny na zaciąganie. Do spodenek nie mam zastrzeżeń, wkładka jest bardzo dobra, a szelki z siatki przewiewne i zupełnie ich nie czuć, a dodatkowo nerki i plecy są chronione. Koszulka może tylko sie pozaciagać, jak się jeździ przez jakieś ostre zarośla.
g3rman Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Napisano 12 Czerwca 2006 tak sie włąśnie zastanawiam czy wziaść spodenki na szelkach czy nie??
axi Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Na szelkach. Jedyny minus, że jak ściągniesz koszulkę to i tak się sensowanie nie opalisz . Te bez trzeba często w trakcie jazdy poprawiać, bo się trochę zsuwają co jest strasznei irytujące.
Spider Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 tutaj gość ma całkiem fajne stroje spodenki+koszulka za ok.150zł mi najbardziej podoba się z nich "komplet TORQBAR + BIKE MOUNTAIN TEAM" nawet ładnie dobrany.
axi Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Ale nie ma zawiele informacji o jakości wkładki - pampersie. A jest to w zasadzie punkt krytyczny w spodenkach. Skuszony ceną niższą niż u konkurencji kupiłem spodenki Meridy z wkładką Hygenetic czy jakoś tak. W każdym razie w spodenkach na trasach powyżej 40km nie szło wytrzymać, bo tak obcierała wkładka. Ze swojej strony gorąco polecam spodenki Biemme Special. Cena 100zł. Lycra & Coolmax by DuPont - czyli orginalne materiały - niewiele wyciągający się materiał (a spodenki piorę praktycznie codziennie (w pralce) bo mam tylko jedne) i porządna a zarazem delikatna dla skóry wkładka również z firomowego materiału. A co do koszulki, to tutaj za 110zł masz dużo różnych możliwość. Łącznie z zakupem dwóch koszulek! (np. zeszłoroczne koszulki LBM są dostępne do kupienia po 50zł - jak za tą cenę całkiem niezła koszulka) albo jedną lepszą - Coolmax'ową bp. Biemme za 90zł, Mount&Wave za 100zł i wiele innych.
g3rman Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Napisano 12 Czerwca 2006 a w sklepie zeby kupić to drogie są komplety czy w podobnej cenie??
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2006 z tego co pamietam bikeworld mial zestaw w takiej cenie a bylo praktycznie wszystko w cenie 269zl Koszulka Spodenki Rękawki Nogawki Chusta http://www.bikeworld.pl/rower/sklep/ http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/1437/3/
fokus Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Endi z Coolmax'em by DuPont. I mam jeszcze takie pytanko - czy w spodenkach z pampersem jeździ się bez bielizny?
Hexagon Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 I mam jeszcze takie pytanko - czy w spodenkach z pampersem jeździ się bez bielizny? Tak
mloody Napisano 12 Czerwca 2006 Napisano 12 Czerwca 2006 Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Endi z Coolmax'em by DuPont. Jeżdzisz w nich może ??
meloon Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 spodenki decathlon, koszulka accent, badz jakakolwiek inna na allegro. lacznie 130pln komplet i zostaje na rekawiczki :wink:
fokus Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 Ja ze swojej strony mogę polecić spodenki firmy Endi z Coolmax'em by DuPont. Jeżdzisz w nich może ?? Tak, jeżdżę Sprawują się bardzo dobrze...
g3rman Napisano 13 Czerwca 2006 Autor Napisano 13 Czerwca 2006 nigdy nie miałem stroju kolarskiego. Wieć nie wiem jaki rozmiar bedzie dla mnie dobry to moze lepiej w sklepie kupić, niż na allegro??
Hellsing Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 na alllegro widziłaem komplety strojów za około 230 zl o ile pamiętam ( skarpetki,rękawiczki,spodenki na szelkach i koszulka rozpinana do polowy) wszystko to byly komplety grup kolarskich CSC,Fassa Bortolo czy Once
mloody Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 Fokus a ile masz wzrostu itp. i jaki masz rozmiar bo się zastanawiam nad swoim rozmiarem: ja mam: 186 cm wzrostu, 83 cm w pasie i 78 kg wagi. Pozdr.
fokus Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 Fokus a ile masz wzrostu itp. i jaki masz rozmiar bo się zastanawiam nad swoim rozmiarem: ja mam: 186 cm wzrostu, 83 cm w pasie i 78 kg wagi. Pozdr. 181cm, ok.94cm w pasie i 93kg wagi. Mam spodenki rozmiar L i są oki, mimo że wg rozmiarówki powinny być XL - swoją drogą zamawiałem XL, a przyszły L i już ich nie odsyłałem, bo pasują
mloody Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 No i właśnie nie wiem jakie wziąć bo wg wzrostu wychodzi mi XL a wg "pasa" M - może ktoś coś doradzi ?? Pozdr.
fokus Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 No i właśnie nie wiem jakie wziąć bo wg wzrostu wychodzi mi XL a wg "pasa" M - może ktoś coś doradzi ?? Pozdr. Może zapytaj sprzedającego - fachowy gościu, także może coś doradzi...
majstermod Napisano 13 Czerwca 2006 Napisano 13 Czerwca 2006 No i właśnie nie wiem jakie wziąć bo wg wzrostu wychodzi mi XL a wg "pasa" M - może ktoś coś doradzi ?? Pozdr. Poproś sprzedawcę o rzeczywiste rozmiary w cm. Ja mam np. koszulke M, a spodenki XL i jeszcze są trochę ciasne w udach. Nie ma co sugerować się numeracją, bo i tak każda firma ma trochę inne rozmiary przy tym samym oznaczeniu.
PhoeniX Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Z tych koszulek który byście polecali bo takż przymeirzam sie do kupna storju kolarskie: spodenki,kask,koszulka itp. DRACO: http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1167 EL NINO ( tylko cos zdjecie małe ) http://www.bikeonline.pl/product_info.php?...roducts_id=1781 Discovery: http://www.bcmnowatex.com.pl/go/_info/?id=291 Może inne propozycje, nie wygórowane tak do około 100
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.