Paszul Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Cześć Szczerze mówiąc jestem zadowolony z mojego obecnego amortyzatora, tj. Marzocchi Bomber 44 RLO (taki: http://www.bikeradar.com/gear/category/components/forks-suspension/product/review-marzocchi-44-rlo-fork-10-37459/). "Katuję" go już trzeci sezon, serwisowany, luzów brak mimo ponad 90 kg wagi. Jednak jak to w życiu rowerzysty bywa, sezon bez małej ingerencji w sprzęt - sezonem straconym. Dlatego zwracam się z prośbą/pytaniem: Czy kupując Rebę RL (o taką: http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-26-ultimabike-i4071110785.html) znacząco poprawię amortyzację? Warto? Ewentualnie co innego można znaleźć w okolicach 1500 zł? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jak juz brał bym wersje RLT bo RL nie ma regulacji flood gate. poza tym 1500 to o 400 za dużo. Zerknij na np Manitou Marvel albo Minute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jak już chcesz wydać takie pieniądze to wystaraj się żeby się przejechać na rowerze z taką Rebą, wtedy ocenisz czy warto. 44 nie jest złym amortyzatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszul Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Niestety, nie znam nikogo kto miałby Rebę, która mnie interesuje. Co do Manitou. Kierunek ciekawy. Kumpel ma R7 (w podstawowej wersji) i być może za krótko na nim jeździłem, ale na mnie większego wrażenia nie zrobił (różnica między Bomberem niewielka), chociaż to może być kwestia indywidualnych ustawień amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Na r7 jesteś za ciężki, dlatego o nim nie wspominałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja to bym sobie pieniążki zostawił. Amorek którego posiadasz nie jest złym amorkiem. Skoro piszesz że nie ma luzów i działa jak należy to go zostaw. Kupisz jak obecnego zajedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ponoć magury są całkiem zacnymi widelcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie traciłbym głowy dla tej Reby, twój bomberek jak już wcześniej wspomniano to całkiem fajny widelec. Owszem zysk jest ale generalnie na wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszul Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Ok, przekonaliście mnie, zostaję póki co przy Bomberze. Jedyne co mnie obecnie martwi, gdy przeglądam modele rowerów na 2014, to praktycznie całkowite odejście od systemu kół 26 cali oraz napędów 3x9, co pewnie w ciągu 2-3 zmusi mnie na przejście na te standardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Nie będziemy zaczynać kolejnej dyskusji bo takie już były. 26" raczej nie zniknie, nie musisz sie martwić ale 3x9 z nowych już zniknęło niemal że, poza niskimi grupami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.