BlueSilent Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam wszystkich! Jako, iż moje klocki hamulcowe są w złym stanie, chciałbym poradzić się was jakie klocki wybrać. Mam hamulce tarczowe mechaniczne. Zrobiłem zdjęcia, bo nie wiem jakie to są dokładnie i prosił bym was o identyfikację. Klamki mam shimano st-ef50. Zdjęcia tutaj: https://imageshack.com/a/ZX6q/1 . Zastanawiam się też, w jaki sposób ściągnąć zabezpieczenie klocków ze zdjęcia 232, tam jest ten drucik i na końcu jest zakrzywiony w dwie strony. Jak go wyciągnąć? Co do klocków, to poszukuję takich, aby nie ścierały się łatwo, często jeżdżę w góry(turbacz), po średnio stromych stokach, jednak chciałbym, aby wytrzymały jakiś czas. Jeśli to potrzebne, mój rower to HT - SCOTT Aspect 55 r.2010. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Ten drucik to zawleczka. Należy drucik wyprostować i wyciągnąć np kombinerkami. Hamulce to Shimano BR-m375. Edytowane 25 Marca 2014 przez ugupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/94727-klocki-do-tarczowek-polecane-i-niepolecane-zamienniki/ tutaj masz mała baze klocków. Opisane są tam klocki jakie wato kupic a jakich nie. Wyjmij swoje i szukaj takiego samego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueSilent Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Po założeniu, tą zawleczkę znów skrzywić tak jak była, czy jakąś nową kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Poki sie nie zlamie można używać starej choć do klocków dostaniesz nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueSilent Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A jeśli będą nieco się różnić od fabrycznych, to mogą nie pasować? Jutro postaram się wrzucić jakąś propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Grunt by weszły i nie zacinały się. Na pewno znajdziesz odpowiedni kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueSilent Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Znalazłem takie: http://www.ceneo.pl/16732320#tab=click Z tego co wyczytałem, bardzo dobre. Ale czy będą pasować do moich? Tak wyglądają oryginalne: http://virtualbike.pl/userdata/gfx/717e2762d959bfc0c44c3d6af92d73cf.jpg . Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Tak będą ok , sam używam tych klocków i nie mam im nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A nie jest tak, że do mechaników lepiej nie stosować metalicznych klocków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Zadałem pytanie, bo w jakimś artykule czytałem, że oddają one ciepło do zacisku i w przypadku mechanika nie jest to pożądane. Nie wiem czy to prawda, ale chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 To lepiej przegrzać klocki ? Poza tym mechanikowi nic nie powinno zaszkodzić. Choć nie wiem z jakich on tam stopów jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Co z tego że klocek odda ciepło do zacisku mechanicznego? NIC. Linka sie nagrzeje? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Żeby nie było, że wymyślam, na przykład tu: http://blog2kolka.pl/2013/01/25/klocki-do-hamulcow-hydraulicznych-jakie-wybrac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Tutaj chodziło o zaciski zrobione głównie z plastiku Ale kto takie badziewaika tak nagrzej ? te lepsze sa głównie z aluminium wykonane i fakt ze alu sie topi przy ok 600 stopaniach ale sorry .. kto na mechanikach FR uprawia żeby tak nagrzać klocki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueSilent Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Tak będą ok , sam używam tych klocków i nie mam im nic do zarzucenia Pamiętasz może ile płaciłeś i gdzie kupowałeś? Edytowane 27 Marca 2014 przez BlueSilent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Allegro grawitacyjny . 59zl plus wysyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi