dayus Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Mam juz w szafie nowa piaste SRAM 7.0 na tył. Pozatym jezdze na takiej samej w XC, kupiłem koło uzywane i nie wiem jaki miało przebieg,ale sadząc po obreczy (DH 19), była ona dosyc ostro zjechana od hamowania. Piasta wizualnie troche podjechana, technicznie bierznie i kulki w stanie b.dobrym. Tylko beben potrafi czasem przeskoczyć, raz na jakies 500-700km,czyli chyba nie ma źle. Koło na oko bedzie miało jakies 5kkm, ja zrobilem na tej piascie nie całe 2kkm,czyli razem jakies 7kkm i dalej piasta sie trzyma bez luzu. Ogolnie SRAM 7.0 u mnie jest OK. Chce złozyc nowe koła do XC i zastanawiam sie nad piastą na tył. Czy zostawić tego SRAM'a,czy lepiej wziać XT M760 pod 32H/V-brakees? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghostwell Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Mam juz w szafie nowa piaste SRAM 7.0 na tył. Pozatym jezdze na takiej samej w XC, kupiłem koło uzywane i nie wiem jaki miało przebieg,ale sadząc po obreczy (DH 19), była ona dosyc ostro zjechana od hamowania. Piasta wizualnie troche podjechana, technicznie bierznie i kulki w stanie b.dobrym. Tylko beben potrafi czasem przeskoczyć, raz na jakies 500-700km,czyli chyba nie ma źle. Koło na oko bedzie miało jakies 5kkm, ja zrobilem na tej piascie nie całe 2kkm,czyli razem jakies 7kkm i dalej piasta sie trzyma bez luzu. Ogolnie SRAM 7.0 u mnie jest OK. Chce złozyc nowe koła do XC i zastanawiam sie nad piastą na tył. Czy zostawić tego SRAM'a,czy lepiej wziać XT M760 pod 32H/V-brakees? Hmm Nie mam nic do XT ale skoro tak Tobie pasuje piasta srama to czemu chcesz ja zmienic? Tylko dla odmiany? Wiesz jest takie przyslowie: Co sie poleprzy to sie spiep...y. Jesli pozostaniesz to bedziesz wiedzial co masz a tak jak trafi ci sie i uszkodzisz XT bedzeisz sobie plul w twaz poco zmienialem. A jesli juz chesz cos zmieniac to zdecyduj sie na maszynowki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Kuleczki Shimano są b.dobre, maszyny mi nie potrzebne, choć za SRAM 9.0 oddałbym nerkę <lol> A chcę zmienić, bo na XT miałbym troche zyskuwagowego(nie dużo),lepiej wyglada XT i może ten bebenek bedzie lepiej chodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Piasty srama slynely z wytrzymalosci. Nowe piasty XT slyna z czegos wrecz przeciwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 ale te oponie odnosily sie lozyskowania piasty,a to w końcu piasta na ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Nowe XT sa BARDZO awaryjne. Czasem lepiej wybrac "stare XT" czyli "nowe alivio niz ten niby dobry sprzet. Sa DT swissy (cerit) ktore sa znacznie lepsze niz piasty japonskiego producenta wedek i kolowrotkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nygas Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 haha skad taka opinia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Piasty srama slynely z wytrzymalosci. Nowe piasty XT slyna z czegos wrecz przeciwnego. Skąd wiesz ? może jakiś link... pytam bo rozważam kupno piasty XT na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.