Skocz do zawartości

[piasta] Porównanie SRAM 7.0 do XT 760

dayus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz w szafie nowa piaste SRAM 7.0 na tył.

Pozatym jezdze na takiej samej w XC, kupiłem koło uzywane i nie wiem jaki miało przebieg,ale sadząc po obreczy (DH 19), była ona dosyc ostro zjechana od hamowania. Piasta wizualnie troche podjechana, technicznie bierznie i kulki w stanie b.dobrym. Tylko beben potrafi czasem przeskoczyć, raz na jakies 500-700km,czyli chyba nie ma źle. Koło na oko bedzie miało jakies 5kkm, ja zrobilem na tej piascie nie całe 2kkm,czyli razem jakies 7kkm i dalej piasta sie trzyma bez luzu.

Ogolnie SRAM 7.0 u mnie jest OK.

Chce złozyc nowe koła do XC i zastanawiam sie nad piastą na tył. Czy zostawić tego SRAM'a,czy lepiej wziać XT M760 pod 32H/V-brakees?

Mam juz w szafie nowa piaste SRAM 7.0 na tył.

Pozatym jezdze na takiej samej w XC, kupiłem koło uzywane i nie wiem jaki miało przebieg,ale sadząc po obreczy (DH 19), była ona dosyc ostro zjechana od hamowania. Piasta wizualnie troche podjechana, technicznie bierznie i kulki w stanie b.dobrym. Tylko beben potrafi czasem przeskoczyć, raz na jakies 500-700km,czyli chyba nie ma źle. Koło na oko bedzie miało jakies 5kkm, ja zrobilem na tej piascie nie całe 2kkm,czyli razem jakies 7kkm i dalej piasta sie trzyma bez luzu.

Ogolnie SRAM 7.0 u mnie jest OK.

Chce złozyc nowe koła do XC i zastanawiam sie nad piastą na tył. Czy zostawić tego SRAM'a,czy lepiej wziać XT M760 pod 32H/V-brakees?

Hmm Nie mam nic do XT ale skoro tak Tobie pasuje piasta srama to czemu chcesz ja zmienic? Tylko dla odmiany? Wiesz jest takie przyslowie: Co sie poleprzy to sie spiep...y.

Jesli pozostaniesz to bedziesz wiedzial co masz a tak jak trafi ci sie i uszkodzisz XT bedzeisz sobie plul w twaz poco zmienialem.

A jesli juz chesz cos zmieniac to zdecyduj sie na maszynowki.

Pozdrawiam

Kuleczki Shimano są b.dobre, maszyny mi nie potrzebne, choć za SRAM 9.0 oddałbym nerkę <lol>

A chcę zmienić, bo na XT miałbym troche zyskuwagowego(nie dużo),lepiej wyglada XT i może ten bebenek bedzie lepiej chodził.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...