Skocz do zawartości

[rower] Canyon Yellowstone 4.9 2014, czy Kross Level B6 2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W najbliższym czasie chce kupić 29er'a. Jeżdżę rekreacyjnie i dla przyjemności, choć muszę przyznać, że dość intensywnie. Co prawda, żadne prawdziwe MTB, ale kto chce to i na mazowieckich szutrach da sobie w kość :)

Najprawdopodobniej wydam zaskórniaki na jeden z poniższych modeli:

https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3327

http://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-29quot/level-b6

Pierwszy w cenie ca. 3250 z przesyłką. Firma ma dobre notowania na tym forum.

Drugi w cenie 3050zł. Kusi dostępnością na miejscu i śmiem twierdzić niezłą ramą (materiał i geo).

Który według Was będzie lepszą inwestycją?

Napisano

Za Canyon: Amortyzator bo 32 mm, tylna przerzutka, manetki, opony, waga, dodatkowe wyposażenie (klucz dynamometryczny)

Za Kross: Korba z grupy Deore.

Nie wiem jak teraz z ramami Krossa, ale kolega wymieniał swoją starą B6 2 razy na gwarancji na nową. Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest ok.

Napisano

Jeśli jesteś cięzki to canyon ;) choć goleń 30mm to i tak lepiej niż 28 ;) Zresztą canyon lepszy osprzęt. Co do ram KROSSa jakos sam używam B4 i nie mam z nią problemu. Ale moja nie jest ALU superlight ; )

Napisano

@m81wwski przecież w Canyonie też jest korba Deore tyle tylko, że nie Hollowtech II.

A za Canyonem przemawia lepszy osprzęt.

Napisano

Chyba zamówię Canyona. Ciekaw jestem czym realnie różni się rama Yellowstone'a od Grand Canyona AL. Czy to tylko kwestia taperowanej główki i uchwytów na bagażnik i błotniki, czy jednak równic jest więcej? Jaki rozmiar ramy polecilibyście na 190cm wzrostu?

Napisano

Rama grand canyon'a al też ma uchwyty na bagażnik i błotniki. Poza tym porównując ją pobieżnie do ramy yellowstone'a różnic nie zauważyłem. Być może jest wykonana z innego stopu aluminium i pomalowana słabszej jakości lakierem, chociaż co do lakieru to wątpię.

Jeśli chodzi o rozmiar, moim zdaniem jeśli przekrok będzie dla ciebie odpowiedni powinieneś wziąć XL-kę.

Napisano

jeżeli mogę coś zasugerować ja mam Grand Canyona 6.9 i też mam 190 cm wzrostu i brałem rozmiar L według mnie pasuje idealnie a sugerowałem się tym od nich systemem do pomiaru ramy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...