Gość rafklim Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Czy mogę wymienić zwykłą zewnętrzną przerzutkę na wewnętrzną typu shimano nexus? Czy na przodzie mogę w takim wypadku zostawić 3 zębatki czy musi być 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Wymiana zwykłej przerzutki na Nexusa wiąże się z zapleceniem nowego koła na pieście z Nexusem w środku. Z przodu nie możesz zostawić 3 blatów ponieważ nie będzie co miało napinać łacucha ,efekt byłby taki że na "trójce" z przodu łańcuch byłby ok. ,a na 2 i 1 wisiałby i nie możnabyłoby normalnie jeździć. Napinacza łańcucha raczej nie opłaca się montować Ze swojej strony mogę powiedzieć ,że nexus ładnie działa-mój wujek ma go w swoim trekingu ,z resztą dał mi się przejechać znalazłem malutkie "ale" dotyczące montażu nexusa " Szerokość haków tylnego widelca musi wynosić 135 mm, czyli standardowo dla większości współczesnych ram MTB i trekkingowych, w innym przypadku tej piasty nie da się zamontować." ...jeśli masz normalną ramę nie będzie problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafklim Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dlaczego nie opłaca się tego napinacza zamontować? Ile to kosztuje? Miałbym 21 biegów do używania a nie tylko na niby. Teraz mimo 21 mogę uzywać max. 10. 2 na największej zębatce z przodu, 4 na środkowej i 4 na najmniejszej. Chyba mam żle dobrane przerzutki i korby z suportem, największa zębatka z przodu pozwala na używanie tylko 2 biegów z tyłu ( za duży skos) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 możliwe ,że jest źle dobrane ...chociaż mało prawdopodobne-trzeba by wyregulować. Montaż napinacza hmh niee znam się na tym bardzo ale wg.mnie odpada ,bo jak zacząłem w to wnikać-napinacz zakłada się kiedy z przodu jest 1 tarcza a z tyłu więcej. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.