Tadeus Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam, właśnie instaluje sobie nowe alivio na tył i zastanawiam się, czy do tej pory to ja wszystko robiłem źle, czy na zdjęciach coś jest nie tak. Mam instrukcję shimano, ale tam obrazek jest uniwersalny i pozbawiony szczegółów i niewiele mi pomaga. W necie widziałem, że ta podkładka pod śrubą trzymającą linkę przerzutki jest pionowo i linka przez nią NIE przechodzi, tylko opiera się na jej boku: Ja zawsze robiłem ją poziomo, tak by linka przechodziła w niej/pod nią, a nie obok niej, jak na zdjęciu. W mojej metodzie, ta podkładka linkę przyciska, a nie tylko podpiera. Ja robię dobrze, czy zdjęcie ma rację? Pytam bo jakoś nie mogę idealnie wyregulować, a pamiętam z kiedyś, że to ustawienie linki wbrew pozorom miało jakieś tam znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ten bolec powinien być jak na zdjęciu, ma płaską powierzchnię i pasuje do takiej samej powierzchni w gnieździe na przerzutce, aby podkładka się nie obracała. I tak jest tam żebrowanie na linkę, więc, mimo że mocowanie wygląda na słabsze, spokojnie utrzyma linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Dokładnie, tak długo jak linka jest w swoim rowku wszystko będzie oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Dobra, wielkie dzięki. Tak to jest, jak chce się być mądrzejszym od producenta rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.