Dejv47 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam, otóż przymierzam się do zakupu swoich pierwszych butów SPD. W związku z tym czytałem multum wątków na ten temat. Jutro zamierzam podjechać do sklepu przymierzyć buty LG Terra. http://allegro.pl/buty-rowerowe-spd-mtb-garneau-terra-mtb-rozm-45-i4074748307.html W związku z tym, mam do Was dwa pytania: 1. Moja długość stopy (wkładki) jest równa 28,5cm - czytałem wiele tematów odnośnie doboru odpowiedniego rozmiaru. Jedni twierdzą, że but powinien być o 5mm (0,5cm) dłuższy od wkładki, inni zaś twierdzą, że but powinien być "lekko przyciasny" tzn. powinniśmy wyczuwać pod palcami przednią ściankę buta. Co mam czynić ? Wybrać rozmiar 45 (28,4cm) czy rozmiar 46 (29,2cm)? 2. Co sądzicie o w/w butach ? Wiem, że chodliwe są buty Shimano XC30 oraz SH-M087/88, czy można porównać do nich LG Terra? Z góry dziękuję za udzieloną pomoc! Pozdrawiam, Dejv47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Mam więc się wypowiem,but jest dosyć sztywny,bardzo dobrze układa się na stopie,rzepy trzymają bardzo dobrze,wentylacja buta od przodu bardzo dobra,wewnątrz nic nie uwiera,wytrzymałe spody buta z dobrej mieszanki tworzyw sztucznych i są w miarę lekkie,jedyny minus jaki w nich znalazłem to dziwnie układający się język na bok w czasie ściągania rzepami ale nie jest to w żadnym stopniu odczuwalne i drażniące,za tą cenę bierz śmiało ja kupiłem swoje w ubiegłym roku za 210 zł a w tym roku te same buty w tym samym sklepie kosztują teraz o ponad 100 zł więcej widać sezon się zaczął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Co prawda nie mam tego modelu ale mam inne buty LG i jestem bardzo zadowolony, kupując musisz wziąć 2 numery większe niż te w których chodzisz na co dzień. Ja normalnie mam rozmiar 46 a musiałem kupić 48 i jest super wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Mam te obecnie http://www.louisgarneau.pl/buty_rowerowe/mtb/new_terra_mtb_349zl,p1768390260 a wcześniej te http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1086403_-1_400922__400922 Obydwa modele spisały się na medal ze swoją wytrzymałością,ale model pierwszy jest bardziej sztywny od drugiego,drugi model miałem w rozmiarze 44 aby mieć większy komfort ale po dłuższym użytkowaniu bardzo się rozbiły w porównaniu do pierwszego który ma bardziej zwartą budowę teraz mam w rozmiarze 43 czyli taki jak mam normalnie w każdych innych butach więc przekłamania sh*tmano i innych marek nie ma,podana rozmiarówka jest zgodna z tym co nosisz na co dzień co nie zwalnia cię od przymiarki w pierwszej kolejności bo zawsze coś może być nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejv47 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Super! Dzięki chłopaki za pomoc, jeszcze dziś wybieram się przymierzyć te butki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radekcga Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jeżeli interesowałyby Cie nowe biało czarne buty SPD B'TWIN, to zajrzyj do działu "sprzedam". Wkładka ma długość 28.8cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejv47 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Hej, mam jeszcze jedno pytanko do Was. Czy rozmiar buta 45 mający długość wkładki 28,4 cm nie będzie za mały na moją stopę (28,5 cm)? Niby to jeden mm, ale... Rozmiar 46 ma długość 29,2 i wydaje mi się być optymalny do długości mojej stopy. Teraz pytanko do posiadaczy butów od Louis'a Garneau. Czy rozmiary, które podaje producent, są zgodne w rzeczywistości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Są zgodne,ale obowiązkowo musisz but założyć na stopę,każdy ma inny układ stopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.