Skocz do zawartości

[Buty SPD] GARNEAU TERRA

Dejv47

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż przymierzam się do zakupu swoich pierwszych butów SPD. W związku z tym czytałem multum wątków na ten temat. Jutro zamierzam podjechać do sklepu przymierzyć buty LG Terra.

http://allegro.pl/buty-rowerowe-spd-mtb-garneau-terra-mtb-rozm-45-i4074748307.html

W związku z tym, mam do Was dwa pytania:

1. Moja długość stopy (wkładki) jest równa 28,5cm - czytałem wiele tematów odnośnie doboru odpowiedniego rozmiaru. Jedni twierdzą, że but powinien być o 5mm (0,5cm) dłuższy od wkładki, inni zaś twierdzą, że but powinien być "lekko przyciasny" tzn. powinniśmy wyczuwać pod palcami przednią ściankę buta. Co mam czynić ? Wybrać rozmiar 45 (28,4cm) czy rozmiar 46 (29,2cm)?

2. Co sądzicie o w/w butach ? Wiem, że chodliwe są buty Shimano XC30 oraz SH-M087/88, czy można porównać do nich LG Terra?

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc!

Pozdrawiam, Dejv47 :)   

Mam więc się wypowiem,but jest dosyć sztywny,bardzo dobrze układa się na stopie,rzepy trzymają bardzo dobrze,wentylacja buta od przodu bardzo dobra,wewnątrz nic nie uwiera,wytrzymałe spody buta z dobrej mieszanki tworzyw sztucznych i są w miarę lekkie,jedyny minus jaki w nich znalazłem to dziwnie układający się język na bok w czasie ściągania rzepami ale nie jest to w żadnym stopniu odczuwalne i drażniące,za tą cenę bierz śmiało ja kupiłem swoje w ubiegłym roku za 210 zł a w tym roku te same buty w tym samym sklepie kosztują teraz o ponad 100 zł więcej widać sezon się zaczął  :laugh:  :laugh:

Mam te obecnie

http://www.louisgarneau.pl/buty_rowerowe/mtb/new_terra_mtb_349zl,p1768390260

a wcześniej te

http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1086403_-1_400922__400922

Obydwa modele spisały się na medal ze swoją wytrzymałością,ale model pierwszy jest bardziej sztywny od drugiego,drugi model miałem w rozmiarze 44 aby mieć większy komfort ale po dłuższym użytkowaniu bardzo się rozbiły w porównaniu do pierwszego który ma bardziej zwartą budowę teraz mam w rozmiarze 43 czyli taki jak mam normalnie w każdych innych butach więc przekłamania sh*tmano i innych marek nie ma,podana rozmiarówka jest zgodna z tym co nosisz na co dzień co nie zwalnia cię od przymiarki w pierwszej kolejności bo zawsze coś może być nie tak.

Hej, mam jeszcze jedno pytanko do Was. Czy rozmiar buta 45 mający długość wkładki 28,4 cm nie będzie za mały na moją stopę (28,5 cm)? Niby to jeden mm, ale... Rozmiar 46 ma długość 29,2 i wydaje mi się być optymalny do długości mojej stopy. Teraz pytanko do posiadaczy butów od Louis'a Garneau. Czy rozmiary, które podaje producent, są zgodne w rzeczywistości?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...