Oktanek Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 wiem ze niedawno był temat o tej górze jednak mam pytanie co do trasy! jaką trase najlepiej wybrać przez jakie miejscowości ,zeby było widowiskowo i żeby byl jak najmniejszy ruch na drogach..... interesuje mnie wyjazd albo z bielska białęj albo z żywca.... bardzo prosze o szczegółowe dane na temat tras z tych dwóch miast......i zapraszam chetnych do wspólnej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Może po prostu sie umówimy? No wiec tak z Bielska-białej najlepsza droga, najmniej ruchliwa to droga przez straconkę na przegibek, która spada do Międzybrodzia Bialskiego. Trzeba sforsowac dodatkowo ten podjazdzik ale w porównaniu z żarem to jest nic:) Nie poelcam żadnej innej drogi, po pierwsze to jest droga najkrótsza. jakbyś chciał jechac na około drogą na kraków i odbić w kobiernicach to sporo nadrabiasz, bedziesz mial pod zarem okolo 35 km na liczniku. jadąc przez przegibek bedzie to około 20-22. jest jeszcze opcja jechać w strone żywca, bądź z żywca i tuz przed/za zywcem jest droga ktora leci ostro do gory i spada koło tamy na żywieckim. jednak nie gwarantuje czy jest przejezdzna bo koło tamy robią teraz jakąś ogromą inwestycje z osuwiskiem skalnym. Toteż z tego powodu zamnknięta jest główna droga Porabka-Żywiec... Jest objazd:) Jeśli masz jechać z Zywca to nie pozostaje nic innego niz walic drogą do międzybrodzia... teraz sie tam dosc fajnie ejzdzi bo ze wzgledu na wcześniej wspomniany objazd cały tranzyt przerzućił się na żywiecką i jest dosc spokojnie (od pewnego momentu bo wiadomo ze po dodze jest mase wsi w tym droga na suchą więc troche ruch jest). No wiec zbyt duzego wyboru nie masz:) jechalem taką trasą bb-przegibek-żar-przegibek-bb wyszło coś 60-pare km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Może po prostu sie umówimy? No jestem za zeby jechac razem....bo było by raźniej i z pewnościa bym sie nie pogubił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 a wiec jestem juz po trasie na góre żar...pogoda dopisala ........ trasa jaka pokonałem była nastepująca: Bielsko biała Leszczyny->przełecz przegibek->Miedzybrodzie Bialskie->Miedzybrodzie żywieckie->góra żar->Tresna->Żywiec-> Jeleśnia->Hucisko->Stryszawa->Sucha Beskidzka było sporo podjazdów dosych ostrych...ale również sporo slicznych i zapierających dech zjazdów....długość całej trasy to 94 km........ i znalazlem sliczna góre z której rozpędziłem sie do 73,2Km/h....góra znajduje sie za Huciskiem w strone Stryszawy...jest to bardzo stromy zjazd i co najwazniejsze prosty..... doklejam zdjecie z przełeczy przegibek;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 a ja tego samego dnia wyciagnalem 76 kmh z żaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Oktanek znam ta górke ale polecam górke w druga strone tzn od huciska w stronę jelesni ,moze przypominasz sobie taki podjazd? kiedys tam wykrecilem prawie 80kk/h ale blat byl zamaly szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Oktanek znam ta górke ale polecam górke w druga strone tzn od huciska w stronę jelesni ,moze przypominasz sobie taki podjazd? kiedys tam wykrecilem prawie 80kk/h ale blat byl zamaly szkoda masz na mysli ta górke która na poczatku ma lekki zakret a potem ostro bardzo w dól przez środek wiochy???? górka przy której podjazd na góre żar to pestka;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 tak dokladnie o ta :lol: niezle nachylenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ja mam pytanko odnośnie zjazdu z Żaru Znacie jakiś zjazd szlakami(teren) z górki na którym przeciętny użytkownik się nie zabije i wyląduje w okolicach hmm... najlepiej Tresnej, ale może i być do 10km od Tresnej. Byle nie wyladować na Kocierzy ;-) Dodane bo znalazłem moją mape Widzę ze z Żaru leci czerwony szlak, a potem niebieski który spada do Tresny. Jest to jako tako do zjechania? Przy okazji. Podjeżdzał ktoś niebieskim na Czupel i Magurke? Od strony Tresny oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.