dniem Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 (edytowane) Cześć Wszystkim, chciałbym słów kilka tutaj wrzucać co jakiś czas odnośnie mojego nowego nabytku Mam nadzieję, że komuś się informacje przydadzą, więc w miarę możliwości postaram się rzetelnie opisać stan, wygodę oraz ogólne wrażenia z użytkowania. Miał być pierwszy porządny rower i mam nadzieję, że własnie taki będzie. Na pierwszym zdjęciu bez żadnego osprzętu. Tutaj poniżej po małych zakupach. - światło przód i tył na razie chińskie działające, przód jest słaby, tył daje radę - idą do zmiany w przyszłości, - trzymanko na bidon, - torba pod siedzenie + zestaw narzędzi, - nakładka zmiękczająca na siedzenie (niewidoczna na zdjęciu, ale przydaje się bardzo) - pompka mała, lekka na razie się spisuje, Ostatnim zakupem był U-lock Kryptonite mini + linka: Pierwszy weekend przejeżdzony po mieście i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Na razie siodełko wydaje się być strasznie nieprzychylne, ale mam nadzieję, że to kwestia przezywczajenia Niech pogoda będzie. Planowane zakupy w najbliższym czasie: - licznik - tutaj kwestia dobrania odpowiedniego Edytowane 24 Marca 2014 przez dniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Fajna maszynka, dobrze, że się coś nowego w tym dziale pojawiło. Uważaj na te hamulce w niskich temperaturach (wcześnie rano, późno wieczorem) bo ponoć w niskich temperaturach uszczelki padają. Musiałbym spróbować mojego FlexFrame U ogarnąć tak jak u ciebie na zdjęciu, tylko tym uchwytem właściwym równolegle do dolnej rury - pewnie by było lepiej niż na sztycy. Chce ci się tego Kryptoflex'a używać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dniem Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kolejne kilometry pękają na mieście Na razie wszystko sprawuje się dobrze. Dzięki za wskazówki odnośnie hamulców, będę miał to na uwadzę. Linka się przydała, gdyż dzięki niej mogłem ogarnąć dwa rowery na wycieczce. Poza tym, na grubych słupach jest bardzo pomocna. Szukam licznika dobrego dla siebie, żeby w końcu wiedzieć, jakie kosmiczne prędkości osiągam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Większość liczników od Sigmy to bardzo dobre urządzenia - bierz taki model, który ci cenowo odpowiada. Miałem już kilka i naprawdę dobry sprzęt (od porządnej gleby się jeden zagubił, a w drugim gałąź urwała kabel, nie chciało mi się tego naprawiać teraz mam Speedmastera 5000 i także jestem zadowolony... no może podświetlenie na wieczór by się przydało ). Dzięki za wstawkę zdjęcia z u-lockiem bo wzorując się na nim zamontowałem w podobny sposób Evo ser. 4 LS (zdjęcie w garażu jakby kogoś ciekawiło) i teraz absolutnie nie przeszkadza. Mam tylko nadzieję, że uchwyt wytrzyma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ładny rower Nie brakuje Ci długości zapięcia w tej wersji mini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dniem Napisano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 U-lock na razie nie był testowany zbyt intensywnie, więc do końca nie wiem, jak się sprawdza w praktyce. Wyjeżdżam na weekend, dlatego też nie będzie czasu na testowanie maszynki, ale jak tylko coś się nadarzy, to zostawię słów kilka. Szukam licznika, szukam i teraz chyba zacznę się zastanawiać nad licznikiem z podświetleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Na pierwszy rzut oka wygląda jak moja 7 z 2013 przez to malowanie ramy Edytowane 8 Maja 2014 przez Kill84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel20 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Jak się sprawuje rowerek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Licznik z podświetleniem... zbytek. Miałem, używałem. Podświetlenie jest na kilkanaście sekund i się wyłącza samoczynnie. Szczerze mówiąc to nocą lepiej oglądać drogę niż licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel20 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Wątek roweru chyba umarł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi