cienkun Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 czyli z każdej jest po 7-8 mm. Mało? Czyli po wymianie by zostało 1,5 mm ? Za mało. Nic z tego. Lekkie bicie na kole i już pupa.
WAK Napisano 30 Marca 2014 Autor Napisano 30 Marca 2014 Hmmm... Ja to liczę tak: teraz są slicki 25 mm i wolna przestrzeń 15-16 mm. Wkładam 35 mm i zostaje mi z każdej strony 2,5-3 mm. Rozumiem, że zakładasz, że rzeczywisty wymiar semi-slicków to będzie 37 mm, co w semi-slickach chyba jest częste, ale bywają wyjątki. Ewentualnie slicki z jakimś miejskim bieżnikiem? [teraz kilkugodzinna przerwa na basen,a potem wracam do rozmowy ;-)] Zarzucę jeszcze temat do użytkowników lub sprzedawców Beatników - może domierzą i odpowiedzą.
cienkun Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 3 mm z każdej strony, jeszcze od biedy przejdzie. Jeżeli w istocie, opony nie będą szersze. Ale i tak z początku cholery dostaniesz podczas ustawiania koła przy zakładaniu...
WAK Napisano 30 Marca 2014 Autor Napisano 30 Marca 2014 Boję się, że jutro czeka wizyta w sklepie i namówienie sprzedawcy do małej próby z podmianą opony... Bo inaczej chyba się nie sprawdzi. Ale już kombinuję na wszelki wypadek nad zamiennikiem dla Beatnika - bo 25 mm na 90% odpada na chodniku a te 35 mm zaczyna być bardzo wątpliwe w odniesieniu do miejsca w rowerze.
WAK Napisano 27 Maja 2014 Autor Napisano 27 Maja 2014 Zbieram się od dłuższego czasu, żeby coś napisać, ale cierpię na brak czasu... Popołudniami jeżdżę, wieczorem nadrabiam zaległości służbowe przy komputerze - taka praca. Zasiądę jednak kiedyś i do każdego z założonych wątków dopiszę epilog ;-), uzupełniająca zdjęciami. Ale jeszcze nie dziś... Choć w skrócie - pomysł dobry, jeździ się dobrze. Pozdrawiam i do przeczytania wkrótce (?).
DobrzeZrobiona Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 cześć, ja również jestem zainteresowana owym sprzętem, czekam na opinię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.