Pinio46 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Za dualem przemawia tez trochę niższa cena. Z kolei biały kolor nie do końca mi leży, choć reason też biały. :lol: Trochę dual leżak bo 2012. Solo trochę droższy ale rocznik 2014 i kolor do wyboru czarny lub biały. Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 z drugiej strony solo bedzie bankowo łatwiejszy w kofiguracji pompujesz ustawiasz tłumienie odbicia i cieszysz sie świetnym sprzętem choć myślę że sprawdzając na forum na pewno znajdzie się ktoś kto miał problem z nustawieniem duala co zgtym idzie na pewno poradnik ustawień jest. zresztą sam kiedyś szukałem i był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A ja był bym za minutą . Jest bardziej czulsza od epicona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Tylko minuta droższa dużo za dużo niestety Solo właśnie to jest jego plusem, dual tańszy. Znaczy jak lepszy solo to zastanowię się mocniej nad solo, jak dual hmmm, tylko te ustawienia i kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A ja był bym za minutą . Jest bardziej czulsza od epicona Taaa... sam mam manitacza i jego czułość nie raz mnie zadziwia, ale skoro jest to poza zasięgiem kolegi to może skupmy się na tym co chce i tutaj moja kolejna rada(oby przydatna) NIe komplikuj sobie życia, Bierz soloair czarny kolor i jak to mówią "będzie Pan zadowolony" Napompujesz jedną komore ustawisz tłumienie odbicia i dawaj w trase całość zajmie Ci do 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Może mi ktoś wytłumaczyć co wy macie z tymi "zleżałymi" widłami. W czym jest problem?? Tym bardziej, że co po niektórzy tutaj zaczynają stękać na najnowsze roczniki. A to, że jakoś nie ta, uszczelki parcieją czy wideł ma sucho. Niektórym to nie dogodzi jak widać. Co do koloru bo w temacie komór nie chce mi się powielać tego co już zostało napisane. Biały jest dobry jak się nie przywiązuje uwagi do jego czystości, rysek i takich tam przypadków. W przeciwnym razie im ciemniejszy tym lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Beskid ja nie marudzę Tylko znów mi namiszałeś Teraz mam biały i powiem że mnie to bez różnicy jaki kolor Tyle tylko że starszy to dual. Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 @Pinio osobiście puki jest jeszcze opcja za nic w świecie nie kupiłbym wersji solo. I nie jest to tylko moje zdanie. Masz z tym problem to rzuć monetą. Nie wiem jakie masz wymagania ale nie sadzę aby największym Twoim problemem było "inteligentne" i najczęstsze pytanko w sprawie Dual Air - "ważę xx kg, ile psi w pozytywną a ile w negatywną?". Jak bym chciał mieć coś mniej indywidualnego to bym zainwestował w Recona. Co do koloru to mówię jak jest u mnie. Mam białą i w kwestii dbałości i estetyki normalnie pod czaszką niestety nie mam. Nie dał bym rady śmigać na takiej, którą widuję u znajomego po podobnym czasie użytkowania. Po prostu czarny zdecydowanie więcej maskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 @Beskid właśnie też do mnie bardziej przemawia dual. Jeździłem trochę, choć jeździłem to za dużo powiedziane, byłem się przejechać na qmpla fullu gianta z Manitou Minute z przodu. I bardzo mi się podoba praca tego widelca. Ja wiem ze RS to nie Manitou, ale chciałbym żeby mniej więcej tak samo fajnie pracował. Jak to nazwać chodzi mi o to, że nie pracował liniowo, tylko bardziej progresywnie. Na początku mięciutko, wszystkie nierówniści nawet drobne świetnie wybierał, po czym na dużych nie dobijał do końca. Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 No ja też szukałem reby dual... ale niestety nie zajrzałem na forum i nie poszukałem dokładnie. Stąd jest manitacz. Ale jestem zadowolony nawet bardzo. To chyba sprawa jasna: REBA DUAL bilans wyszedł bardziej na + niż na minus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.