puf Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Posiadam amortyzator rockshox reba rl 2014 ,waze 69kg i mam problem z usawieniem prawidlowego cisnienia.Gdy ustawie na 80-90psi to sag bedzie odpowiedni(25mm) ale amortyzator bedzi dobijal do konca.Natomiast gdy ustawie na 90-100 psi to amortyzator nie bedzie dobijal ,ale sag bedzie wynosil 18-20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Co to znaczy SAG odpowiedni ?Ile ma skoku ten amortyzator ? przy skoku 100 mm 25 mm sagu to już dużo, a nawet za dużo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puf Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Amortyzator ma skok 100mm.Przeczytalem gdzies ze sag powinien wynosic 25-35% i nie mam na ten temat zadnego pojecia poniewaz jest to moj pierwszy amortyzatlr powietrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Ustaw sag taki aby korzystać z jak największej ilości skoku ale nie dobijać . Sag 30% to ja mam ale damperze we fullu Edytowane 23 Marca 2014 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puf Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Teraz mam jakies 19% i jak docisne amortyzator z calej sily to zostaje z jakies 5mm luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No i jak na amortyzator o skoku 100 mm, to 19% jest wystarczająco, a te 5 mm zostaje na zapas, jak byś chciał skoczyć z jakiejś hopki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puf Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ja sie juz martwilem ze jest cos nie tak z amorkiem. Dziekuje bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No ale kuchnia wąska z blokowiska, jest podpięte 3 tematy o rebie z czego jeden o ciśnieniach ... specjalnie jeden skracałem by był czytelny ... no trochę chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puf Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Tak ,ale prawie wszystkie posty dotycza dual air a ja mam solo air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A to niemal to samo, tak jak byś czytało dualu do krótkiego pompujesz do obu komór po tyle samo za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi