lubie Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Witam, proszę was o opinię na temat roweru Giant Rove 4 dla kobiety która będzie jeździła nim po mieście i po utwardzanych ścieżkach leśnych i parkowych. Rowerek w cenie 1200 zł. http://www.coolbike.pl/rower-crossowy-Giant-Rove-4-rozmiar-S-2014(3,9215,39569).aspx Dzięki!
hetman86 Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 http://www.unibike.pl/move.html ten chyba bardziej się opłąca
Geiger Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Hetman86, wytłumacz mi dlaczego jeśli kolega pisze o jeździe po mieście i utwardzonych ścieżkach, Ty wyskakujesz z rowerem MTB ? Nie jestem w stanie tego zrozumieć... Lubie, dlaczego piszesz że rower ma być w cenie 1200 zł i dajesz w linku rower w cenie 1600 zł ? Trochę konsekwencji w tym czego szukasz i czego chcesz, bo tylko ludzie w błąd wprowadzasz zamiast ich nakierować w dobrym kierunku. Jeśli chodzi o tego Giant'a to sprawa jest z jednej strony patrząc dość prosta, bo w takiej cenie nie dostaniesz nic szczególnie lepszego. Jednak na Twoim miejscu rozejrzałbym się za rowerami z poprzedniego roku. Jeśli szukasz rozmaru S to dużo takich rowerów jest teraz z super cenach. Przede wszystkim skupiłbym się na ramie, żeby była lekka. Jeśli chodzi o osprzęt to fajnie jakby było shimanno, łatwiej o naprawę. Jeśli chodzi o amortyzator, to zapomnij o czymś dobrze pracującym w cenie 1200 zł.
lubie Napisano 23 Marca 2014 Autor Napisano 23 Marca 2014 Geiger, cena tego roweru z rocznika 2014 to 1599 zł, natomiast znalazłem ten rower w pewnym z salonów rowerowych z rocznika 2013 własnie za 1200 zł, różniący się tylko kolorem ramy. To był mój skrót myślowy za co przepraszam. A co do tego roweru Unibike to wygląda bardzo dobrze do tej ceny ale nie jest to raczej rower którego szukam. Dzięki za pomoc
Geiger Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Lubie, Więc jeśli znalazłeś taki rower z osprzętem jak ten z linku w cenie 1200 zł to bardzo fajna oferta. Oczywiście wnioskuję że nie szukasz używek, choć takie rowerki też używane można złapać w bardzo dobrym stanie. One zazwyczaj nie są męczone Przeglądając allegro znalazłem taki rowerek. Nie wiele wiem o ramie ale osprzęt za taką cenę jest naprawdę wart uwagi. Tylko że mają rozmiary 17" i 19" .... Dobrze jakbyś napisał wymiary osoby dla której rower kupujesz http://allegro.pl/rower-28-kross-preria-hydraulika-shimano-deore-hit-i4056861216.html
hetman86 Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Hetman86, wytłumacz mi dlaczego jeśli kolega pisze o jeździe po mieście i utwardzonych ścieżkach, Ty wyskakujesz z rowerem MTB ? Nie jestem w stanie tego zrozumieć... Lubie, dlaczego piszesz że rower ma być w cenie 1200 zł i dajesz w linku rower w cenie 1600 zł ? Trochę konsekwencji w tym czego szukasz i czego chcesz, bo tylko ludzie w błąd wprowadzasz zamiast ich nakierować w dobrym kierunku. Jeśli chodzi o tego Giant'a to sprawa jest z jednej strony patrząc dość prosta, bo w takiej cenie nie dostaniesz nic szczególnie lepszego. Jednak na Twoim miejscu rozejrzałbym się za rowerami z poprzedniego roku. Jeśli szukasz rozmaru S to dużo takich rowerów jest teraz z super cenach. Przede wszystkim skupiłbym się na ramie, żeby była lekka. Jeśli chodzi o osprzęt to fajnie jakby było shimanno, łatwiej o naprawę. Jeśli chodzi o amortyzator, to zapomnij o czymś dobrze pracującym w cenie 1200 zł. Możesz łaskawie nie komentować moich postów, to nie była odpowiedź na Twoje pytanie, więc daruj sobie takie docinki. Napisałem na tym forum dwa posty i za każdym razem musiał się znaleźć jakiś burak z wygórowanym ego. Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów. Jak tego nie chcesz to wyloguj się i znajdź sobie inne zajęcie.
Tadeus Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 cena tego roweru z rocznika 2014 to 1599 zł, natomiast znalazłem ten rower w pewnym z salonów rowerowych z rocznika 2013 własnie za 1200 zł Ten model z 2014 niestety sprzętowo jest beznadziejny. Na szczęście ten z 2013 jest trochę lepszy Ja na Twoim miejscu poszukałbym jeszcze czegoś, bo jak za 1300zł to są to rowery dość słabe. Zobacz czy nie znajdziesz czegoś na 3x8 zamiast 3x7. Ten np jest dużo lepszy: http://www.romet.pl/Rower,ORKAN_20_D,10,490,13795,2014.html Może znajdziesz go (albo wersję z poprzedniego roku) taniej, skoro już takie szczęścia przy Giancie miałeś ?
Classified Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Kolego lubie, ten Giant to rama marki Giant plus śmieci. Inaczej się tego nie da nazwać. Klasyczna zagrywka marketingowa - laik kupi bo ma nazwę GIANT na ramie. Na Romecie który podał Tadeus śmigała przez pewien czas żona mojego przyjaciela. Zadowolona za te pieniążki, wizualnie też jej odpowiadał. I czuła się patriotką Aczkolwiek siodło sobie wymieniła, bo wg niej to fabryczne było do kitu. Hetman, wstałeś dziś lewą nogą czy co? Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów. Materiał na szpanerską sygnaturę tutaj -----^
lubie Napisano 24 Marca 2014 Autor Napisano 24 Marca 2014 Już wybrałem ten rower http://www.unibike.pl/flashlds.html , jest lepszy sprzętowo od Gianta, bardzo podobny do Rometa ale lżejszy. Wydaje mi się, że w cenie do 1400 zł to dobry sprzęt. Osoba dla której wybieram rower siedziała już na tym Unibike'u i powiedziała, że wszystko gra i że jej pasuje.
Geiger Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Napisałem na tym forum dwa posty i za każdym razem musiał się znaleźć jakiś burak z wygórowanym ego. Po pierwsze to ja Cię nie obraziłem i nie wyzwałem, a Ty mnie tak... Po drugie nie zaciekawiło Cię dlaczego po dwóch Twoich postach każdy Ci wytknął jakiś błąd? .... Po trzecie przeczytaj swoją odpowiedź do mnie jeszcze raz i zastanów się czy aby Twoje wypowiedzi nie pasują do tego: Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów. Mam prawo napisać tu co mi się podoba, a zwłaszcza skomentować "głupotę", aby kogoś przed nią uchronić I tym skończyłem dyskusję z Tobą. Lubie, Dobry wybór
lubie Napisano 25 Marca 2014 Autor Napisano 25 Marca 2014 Jeszcze raz dzięki za rady i pomoc Trzymajcie się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.