Skocz do zawartości

[rower] Giant Rove 4 - opinie

lubie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hetman86, wytłumacz mi dlaczego jeśli kolega pisze o jeździe po mieście i utwardzonych ścieżkach, Ty wyskakujesz z rowerem MTB ?

Nie jestem w stanie tego zrozumieć...

Lubie, dlaczego piszesz że rower ma być w cenie 1200 zł i dajesz w linku rower w cenie 1600 zł ?

Trochę konsekwencji w tym czego szukasz i czego chcesz, bo tylko ludzie w błąd wprowadzasz zamiast ich nakierować w dobrym kierunku.

Jeśli chodzi o tego Giant'a to sprawa jest z jednej strony patrząc dość prosta, bo w takiej cenie nie dostaniesz nic szczególnie lepszego.

Jednak na Twoim miejscu rozejrzałbym się za rowerami z poprzedniego roku. Jeśli szukasz rozmaru S to dużo takich rowerów jest teraz z super cenach.

Przede wszystkim skupiłbym się na ramie, żeby była lekka. Jeśli chodzi o osprzęt to fajnie jakby było shimanno, łatwiej o naprawę. Jeśli chodzi o amortyzator, to zapomnij o czymś dobrze pracującym w cenie 1200 zł. 

Napisano

Geiger,

cena tego roweru z rocznika 2014 to 1599 zł, natomiast znalazłem ten rower w pewnym z salonów rowerowych z rocznika 2013 własnie za 1200 zł, różniący się tylko kolorem ramy. To był mój skrót myślowy za co przepraszam. A co do tego roweru Unibike to wygląda bardzo dobrze do tej ceny ale nie jest to raczej rower którego szukam.

Dzięki za pomoc :)

Napisano

Lubie,

Więc jeśli znalazłeś taki rower z osprzętem jak ten z linku w cenie 1200 zł to bardzo fajna oferta.

Oczywiście wnioskuję że nie szukasz używek, choć takie rowerki też używane można złapać w bardzo dobrym stanie.

One zazwyczaj nie są męczone ;)

Przeglądając allegro znalazłem taki rowerek. Nie wiele wiem o ramie ale osprzęt za taką cenę jest naprawdę wart uwagi.

Tylko że mają rozmiary 17" i 19"  .... Dobrze jakbyś napisał wymiary osoby dla której rower kupujesz ;)

http://allegro.pl/rower-28-kross-preria-hydraulika-shimano-deore-hit-i4056861216.html

Napisano

Hetman86, wytłumacz mi dlaczego jeśli kolega pisze o jeździe po mieście i utwardzonych ścieżkach, Ty wyskakujesz z rowerem MTB ?

Nie jestem w stanie tego zrozumieć...

Lubie, dlaczego piszesz że rower ma być w cenie 1200 zł i dajesz w linku rower w cenie 1600 zł ?

Trochę konsekwencji w tym czego szukasz i czego chcesz, bo tylko ludzie w błąd wprowadzasz zamiast ich nakierować w dobrym kierunku.

Jeśli chodzi o tego Giant'a to sprawa jest z jednej strony patrząc dość prosta, bo w takiej cenie nie dostaniesz nic szczególnie lepszego.

Jednak na Twoim miejscu rozejrzałbym się za rowerami z poprzedniego roku. Jeśli szukasz rozmaru S to dużo takich rowerów jest teraz z super cenach.

Przede wszystkim skupiłbym się na ramie, żeby była lekka. Jeśli chodzi o osprzęt to fajnie jakby było shimanno, łatwiej o naprawę. Jeśli chodzi o amortyzator, to zapomnij o czymś dobrze pracującym w cenie 1200 zł. 

Możesz łaskawie nie komentować moich postów, to nie była odpowiedź na Twoje pytanie, więc daruj sobie takie docinki. Napisałem na tym forum dwa posty i za każdym razem musiał się znaleźć jakiś burak z wygórowanym ego. Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów. Jak tego nie chcesz to wyloguj się i znajdź sobie inne zajęcie.

Napisano
cena tego roweru z rocznika 2014 to 1599 zł, natomiast znalazłem ten rower w pewnym z salonów rowerowych z rocznika 2013 własnie za 1200 zł

Ten model z 2014 niestety sprzętowo jest beznadziejny. Na szczęście ten z 2013 jest trochę lepszy :)

Ja na Twoim miejscu poszukałbym jeszcze czegoś, bo jak za 1300zł to są to rowery dość słabe. Zobacz czy nie znajdziesz czegoś na 3x8 zamiast 3x7.

Ten np jest dużo lepszy:

http://www.romet.pl/Rower,ORKAN_20_D,10,490,13795,2014.html

Może znajdziesz go (albo wersję z poprzedniego roku) taniej, skoro już takie szczęścia przy Giancie miałeś ?

Napisano

Kolego lubie, ten Giant to rama marki Giant plus śmieci. Inaczej się tego nie da nazwać. Klasyczna zagrywka marketingowa - laik kupi bo ma nazwę GIANT na ramie.  

Na Romecie który podał Tadeus śmigała przez pewien czas żona mojego przyjaciela. Zadowolona za te pieniążki, wizualnie też jej odpowiadał. I czuła się patriotką :P Aczkolwiek siodło sobie wymieniła, bo wg niej to fabryczne było do kitu.

Hetman, wstałeś dziś lewą nogą czy co? :D

Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów.

Materiał na szpanerską sygnaturę tutaj -----^ :D

Napisano

Już wybrałem ten rower http://www.unibike.pl/flashlds.html , jest lepszy sprzętowo od Gianta, bardzo podobny do Rometa ale lżejszy. Wydaje mi się, że w cenie do 1400 zł to dobry sprzęt. Osoba dla której wybieram rower siedziała już na tym Unibike'u i powiedziała, że wszystko gra i że jej pasuje.

Napisano

Napisałem na tym forum dwa posty i za każdym razem musiał się znaleźć jakiś burak z wygórowanym ego.

Po pierwsze to ja Cię nie obraziłem i nie wyzwałem, a Ty mnie tak...   

Po drugie nie zaciekawiło Cię dlaczego po dwóch Twoich postach każdy Ci wytknął jakiś błąd? ....

Po trzecie przeczytaj swoją odpowiedź do mnie jeszcze raz i zastanów się czy aby Twoje wypowiedzi nie pasują do tego:

Jeszcze jedna taka wypowiedź i całe społeczeństwo rowerowe będę uważał za niewychowanych bachorów.

Mam prawo napisać tu co mi się podoba, a zwłaszcza skomentować "głupotę", aby kogoś przed nią uchronić ;)

I tym skończyłem  dyskusję z Tobą.

Lubie,

Dobry wybór :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...