Skocz do zawartości

[zawór Presta] uszkodzony wkład.

maniek56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy istnieją wentyle Presta bez możliwości wymiany wkładu?A jeżeli takowe są,to co zrobić jeżeli uszkodzeniu ulegnie gwintowany trzpień zamykający powietrze w dętce.

Napisano

No właśnie dzisiaj spotkałem się pierwszy raz z dętką w kolegi rowerze (nowo kupiony Centurion),którą chciał dopompować i prawdopodobnie ugiął ten delikatny trzpień,tak że nie uszczelniał dętki .Co dopompował to  powietrze natychmiast uciekało.Ja w swoim Treku z 2010 r mam prestę z wymiennym wkładem ( też w trakcie pompowania złamałem ten trzpień),ale w sklepie bez problemu za 4pln dokupiłem wkład i uratowałem dętkę.Wygląda więc na to że kumpel musi szukać jakiejś zamiany ,bo jutro trasa do przejechania.Dzięki za odpowiedż.Pozdro.

Napisano

Ja przez nieuwagę złamałem końcówkę wentyla no i trochę szkoda mi wydawać 25 zł na nową dętkę. A nóż się znajdzie wentyl do wklejenia na butapremie. Dobrze napisałem nazwę kleju?

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Faktycznie niektóre wentyle mają niewymienne wkłady. Ja też kiedyś skrzywiłem ten wewnętrzny trzpień. W moim przypadku wystarczyło szczypcami go "odkrzywić". Spróbuj - ryzykujesz co najwyżej wymianą dętki.

Napisano

Nie chodzi mi o wkład, raczej czy mam szansę np znaleźć u kogoś zmasakrowaną dętkę ze sprawnym wentylem :D

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...