soks Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Hej, Czy ktoś z Was używał tego specyfiku? ponoć jest to odpowiednik Brunoxa Deo. Jakieś opinie? Dziś użyłem 1. raz, z obserwacji to tyle że syf spod uszczelek się wymył.
soks Napisano 23 Marca 2014 Autor Napisano 23 Marca 2014 RockShox Sid oraz jakieś starego zooma w drugim rowerze
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Napisano 25 Marca 2014 No to do sida nie stosuj tego, lepiej kapnąc kilka kropel olej 5w na uczleki. a Zomowi nic nie pomoże
Mod Team Maniak Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Napisano 28 Marca 2014 Jeśli masz uwagi do pracy SiD'a to prawdopodobnie przydałby mu się porządny serwis, żadne cudowne mazidło nie załatwi sprawy. A zoomowi istotnie pomoże tylko jedna rzecz - przetopienie
soks Napisano 28 Marca 2014 Autor Napisano 28 Marca 2014 nie mam uwag. działa ok. Po prostu pytałem. Spraj póki co sobie stoi i czeka na lepsze czasy.
Mod Team Maniak Napisano 28 Marca 2014 Mod Team Napisano 28 Marca 2014 Puklus bardzo dobrze radził, przesmaruj golenie olejem do amortyzatorów (może być 5W, 10W, 15W w sumie obojętne), pouginaj, zetrzyj brud który wyszedł i będzie ok. Brunox i podobne preparaty, wypierają właściwy olej z gąbek smarujących a w większych ilościach rozrzedzają olej w dolnych goleniach. Do amorków RS się to nie sprawdza. Rock Shox szybko wycofał się z rekomendacji brunox'a, to środek do doraźnego czyszczenia a nie smarowania, mimo iż w tanich amorkach przynosi chwilową poprawę to na dłuższa metę niewiele daje. Temat był poruszany wielokrotnie.
soks Napisano 28 Marca 2014 Autor Napisano 28 Marca 2014 ok. Temat wyczerpany w takim razie. Wywiozę go na wieś do domu i będę sobie psiukał zooma Dzięki za info. można zamykać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.