Czarnyy Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam, postanowilem zmienic w rowerku wolnobieg z 6 na 7 rzedowy SHIMANO Mega Range 14-34T, i potrzebuję do tego jeszcze przerzutkę i własnie waham się pomiędzy tymi dwoma. Ktora radzicie ? Dodam, że jeżdże rowerkiem dualowym 70% po lesie reszta to asfalt, zdarzają się piaski, żwir, błoto, itp. Ktora bedzie działać pewniej i niezawodniej ?! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Alivio jest bardzo dobre. Sora chyba nie obsłuży zębatki aż 34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Sora na pewno nie obsłuży kasety z zębatką 34, nawet nie wiem czy Alivio da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarnyy Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Dzięki za szybką odpowiedź, a jakbym nie zmieniał wolnobiegu to jaką przerzutkę która obsługuje 6 rzędowy polecacie?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Altusa ewentualnie Acerę. Alivio obsłuży 34 zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Alivio... Tu coś na temat sory: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/158/3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Zapewne chcesz kupić przerzutkę a nie "przerzutkę". Jak pisali koledzy Sora nie uradzi 34 zębów więc zostaje Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hassasin Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D przecież wyżej jest wyraźnie napisane że Sora nie obsłuży zębatki 34. Ja poleceam Sore ponieważ ma krótki wózek co w rowerze dualowym jest przydatne, chodziaż alivio też jest podobno bardzo dobre do tego typu rowerów bo jest pewno i lepiej sprawdza sie w tereni nawet od deore;D OFF road;D Przecież wyżej jest wyraźnie napisane że Sora nie obsłuży zębatki 34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.