zgodny Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 tylko, że temat z marca a ja już śmigam na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Bajker - czyli jesli dobrze rozumiem Twojego posta to M395 to syf w porownaniu do M445 ? Znikome roznice w budowe opisane strone wczesniej, wynika z nich ze docisk klockow bedzie taki sam, pracuja z tymi samymi modelami klocków/tarcz - wiec skad ta roznica ? :> efekt placebo spowodowany większym numerkiem serii shimano. Wszelkie porownywanie różnych modeli hamulców przy róznych rozmiarach tarcz to nieporozumienie. Wiec ta uwaga o 180 i 160 jest od CZAPY - różnica jak miedzy drogą liniowa po rożnych promieniach w ruchu obrotowym. To moze dopisze jeszcze iz w drugim rowerze mam Shimano BL-M575 i co do skuteczności hamowania nie czuje większej różnicy do M395. To chyba przez to ze mało jeżdżę albo M575 to też syf bo ma ten sam model klocka co M395. Edytowane 16 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Nie mogę już edytować poprzedniej, więc dopisze, iż po wymianie klocków na nowe Jagwire czerwone (zdecydowalem sie wymienic klocki mimo iz po dodaniu plynu dalej pewnie hamowały by dobrze, ale nie chcialem ingerowac w układ, bo sprawdzam jego trwałość), klamka łapie jak za czasów gdy rower był nowy, hamulce hamuja super, absolutnie nic z nimi sie nie dzieje, wszystkie tłoczki sie ruszaja nic nie bylo zapowietrzone zapieczone itd. Kręcimy dalej w oczekiwaniu na usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2014 tam żadnej usterki nie będziesz miał tylko dbać o same zaciski przed nieuchronną rdzą i przede wszystkim czystek tłoczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi